Matea Tadić još godinu dana u slovačkom viceprvaku

Hrvatska reprezentativka Matea Tadić i sljedeće sezone bit će igračica slovačkog viceprvaka Piestanske Cayki s kojim će u sezoni 2021/2022 igrati i EuroCup.

Matea Tadić
Iza Matee fenomenalna je sezona u kojoj se profilirala u najvažniju kariku svoga slovačkog tima Piestanske Cayki. U 26 ligaških nastupa prosječno je bilježila učinak od 14.4 poena, 3.5 skokova i 5.4 asistencija po utakmici, te je od strane portala Eurobasket.com uvrštena u najbolju petorku Slovačke lige i proglašena za Guard of the Year, te Bosman Player of the Year. Njezin je klub došao do dva finala u prošloj sezoni, no u finalu kupa bolje su bile Young Angels Kosice, dok je naslov prvaka Slovačke na koncu pripao Ružomberoku.
  • Neki znaju da su mi Piestanske Cajky jako prirasle srcu s obzirom na profesionalnost kluba i sve ono što on donosi i izvan toga. Nakon prošle odrađene sezone sam odlučila još jednu godinu potpisati ugovor s obzirom na igranje EuroCupa što će mi, osim iskustva kao liderki, otvoriti veće mogućnosti za dalje. Klub je ove godine zaposlio trenera koji ima visoke ambicije te je to klub potporio sa još stranih igračica. Smatram da će mi ostanak ovdje dodatno pomoći za iskorištavanje iskustva što sam naučila odnosno pokupila na seniorskom europskom prvenstvu. Vrlo sam sretna sa svim prilikama koje su mi se ponudile, te se isto tako nadam da ću ispuniti prostor za napredak. Vjerujem sebi i ljudima oko sebe jer smatram da imamo isti put i cilj u karijeri. Strpljivo i radno – ekskluzivno za naš portal izjavila je reprezentativka Matea Tadić nakon realiziranog transfera.
Podsjetimo, Tadić je karijeru započela u ŽKK Lupa Promotion Novi Zagreb s kojim je u sezoni 2013/14 osvojila i Kup Ružice Meglaj – Rimac. 2015. godine prelazi u redove Medveščaka gdje je provela 4 iduće sezone, te u tom razdoblju osvojila 4 naslova državnih prvakinja i još 4 kupa.
Matea Tadić prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a članicom seniorske reprezentacije postala je ove godine. Na Eurobasketu u Francuskoj i Španjolskoj upisala je 4 nastupa (5.0 poena, 1.5 skokova, 2.3 asistencija), a naša je reprezentacija natjecanje okončala zauzevši 11. mjesto.
ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić
Foto: Matea Tadić s EuroBasketa 2021 na utakmici protiv BiH / fiba.basketball