Matea Tadić i Lea Miletić ekskluzivno za Žensku košarku

Ovaj portal i postoji da se afirmira hrvatska ženska košarka, da se afirmiraju hrvatske košarkašice, koje diljem svijeta igraju u raznim nacionalnim prvenstvima, da se afirmiraju pojedinačni i klupski uspjesi naših košarkašica, da javnost zna za njihove uspjehe i njihove pobjede. I poraze, naravno, jer su i oni dio sporta. Portal postoji da afirmiramo našu reprezentaciju i da joj budemo potpora na Europskom prvenstvu koje dolazi. Da damo poticaj djevojkama da se bave sportom, košarkom posebno, jer je ona neobično lijep sport koji razvija i dušu i tijelo.

Upravo zbog svega naprijed navedenog posebno nam je drago isticati uspjehe naših djevojaka.Ovaj put smo kontaktirali našu seniorsku reprezentativku Leu Miletić i najbolju asistenticu slovačke Extralige Mateu Tadić koje u Slovačkoj igraju odlično i koje su sa svojom ekipom Piestanske Cajky izborile finale. Smješi im se povijesni uspjeh tog kluba. One dvije su važne karike svih pobjeda svoje ekipe pa smo ih zamolili da ekskluzivno za naš portal prokomentiraju plasman u finale gdje ih očekuje Ružomberok.

Lea Miletić: “Sretna sam što ću nakon šest godina ponovno igrati u finalu doigravanja. Nakon što sam s Kvarnerom u sezoni 2014./2015. osvojila 2. mjesto, mislim da je sada vrijeme da moja ekipa i ja ostvarimo povijesni uspjeh kluba i stanemo na najviše postolje. Također, drago mi je da ove trenutke mogu dijeliti s Mateom Tadić čiji mi pregled igre i vođenje ekipe, kao prvog playmakera, savršeno odgovaraju. Iza nas je jedna interesantna sezona s brojim promjenama, što igrača, što trenera, no mislim da nas je sve to ojačalo i dublje povezalo. Drago mi je da smo porazile ekipu Košica s 3:0 te im na taj način vratile za pobjedu u finalu kupa. Sada nas čekaju dobre utakmice protiv vodećeg Ružomberoka kojima sam se veselila cijelu sezonu. Neka igre započnu!”

Matea Tadić: “Približili smo se prvom postavljenom cilju što smo kao klub na početku sezoni odredili. Za nama je sezona sa usponima i manjim padovima, ali što je sasvim normalno s obzirom na zdravstvenu situaciju u svijetu. Želja nam je završiti sezonu u najboljem svjetlu i popeti se na tron prvi put u povijesti. Skupa s Leom smatramo da imamo velike šanse gledajući na naš rast u igri i same rezultate. Bez obzira na igranje bez navijača, mislim da jako cijenimo što uopće imamo mogućnost doigrat sezonu i zato ćemo dati svoj maksimum.”

Tihomir Begić

Foto: Lea Miletić i Matea Tadić / piestanskecajky