Mariji Režan drugi, a Avenidi peti kraljičin kup – Copa de la Reina

Peti put zaredom Perfumerias Avenida i naša Marija Režan pobjednice su španjolskog kupa – Copa de la Reina. Ovog puta “žrtva” u finalu bila je ekipa Conquero koja se odlično nosila ali je ipak na kraju poražena 66:62. U teškoj utakmici punoj obrata najbolja je bila Angelica Robinson, koja je postigla 20 koševa, imala 11 skokova i ukupnu valorizaciju svog učinka 27. Ona je proglašena i MVP igračicom španjolskog ženskog finala kraljičina kupa. Marija Režan je započela u prvoj petorci i pružila, rekli bismo po običaju, jako dobru partiju –  samo joj je jedan koš nedostajao da uz čak 15 skokova ostvari double-double učinak. Ovaj pehar još joj je jedan u bogatoj nisci naslova koje je osvojila sa ovim poznatim španjolskim ženskim klubom. Čestitamo, Marija! Bravo!

Perfumerias Avenida – Conquero Huelva Wagen 66:62 (17:18, 20:15, 9:20, 20:9)

  • Marija Režan (Perfumerias Avenida) – 9 koševa, 15 skokova i 1 asistencija

Razgovarali smo s Marijom Režan po završetku utakmice, htjeli smo čuti njezina razmišljanja i za Kup ali i za EuroLigu u kojoj njezin klub za sada odlično stoji. Zahvaljujući na čestitkama i pozdravljajući čitatelje portala ženska-kosarka.com rekla nam je: “Presretna sam. Ovo je moj drugi osvojeni kup, a u povijesti Salamanca ga je osvojila pet puta. Stvarno sam sretna, ovo je poseban osjećaj. Igrali smo pred punom dvoranom. Teško je to opisati, bilo je gusto, ali eto ipak je to finale. Ambicije u EuroLigi? Pa, sada smo u jako dobroj poziciji, za sada je sve dobro ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Naravno, bilo bi nešto posebno da odemo na fFinal Four.”

Ovom svemu treba dodati da je Marija Režan u prošlom tjednu, zajedno s Katerinom Elhotovom, bila najuspješnija košarkašica EuroLige. Njezine dobre igre nisu ostale nezapažene. Naprotiv, Fibaeurope besprijekorno točno vodi svu statistiku i ne zaboravlja javno istaknuti najbolje.

A evo kako finalne utakmice španjolskog ženskog kupa izgledaju u Španjolskoj. Pogledajte snimku na donjem linku, a fotografije ovdje.

[youtube id=”BXPl_rq8ef4″ width=”600″ height=”350″]

Foto: Marija Režan (bijeli dres) u dvoboju sa košarkašicama vrlo dobrog Conquera u kojem igra i Pascua, svojedobno igračica Novog Zagreba iz njegove euroligaške epizode