Marija Režan u četvrtfinalu EuroLige

Sinoć su završila natjecanja EuroLige po skupinama. U tom najjačem i najeminentnijem europskom klupskom natjecanju igralo se u dvije skupine sa po osam klubova, a nakon posljednjeg odigranog kola dobili smo i četvrtfinaliste EuroLige, osam najuspješnijih klubova ove sezone. Među njima je i ZVVZ USK Praha, klub naše reprezentativke Marije Režan. Nažalost, klub Antonije Sandrić, poljske Polkowice, nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale nego su utakmicom protiv aktualnih prvakinja Europe, Dynama Kursk, završile natjecanje. Tako je Marija Režan ostala jedina naša košarkašica koja je izborila natjecati se u jednom od elitnih europskih klupskih natjecanja.

  • Marija Režan (ZVVZ USK Praha) – samo im je pobjeda za siguran prolazak dalje igrala u Belgiji na gostujućem parketu i oni su je ostvarili protiv Castors Brainea 75:71. Fantastičnu utakmicu odigrala je suigračica Marije Režan, švedska reprezentativka Amanda Zahui, koja je postigla double-double (28 koševa i 11 skokova). Režan je igrala 23 minute i postigla 5 koševa (2P 1-4, SB 3-5). Imala je 8 skokova, 1 asistenciju i 33 izgubljene lopte. U četvrtfinalu će igrati protiv UMMC Ekaterinburga na dvije dobivene utakmice koje će jednu ekipu voditi u polufinale.
  • Antonija Sandrić (CCC Polkowice) – na teškom terenu u Rusiji protiv Dynama Kursk izgubili su 73:83 i oprostili se od ovogodišnjeg izdanja EuroLige. Sandrić je igrala 16:33 minute i postigla 6 koševa (2P 0-2, 3P 2-5), imala 6 skokova te po jednu asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu.

U četvrtfinalu EuroLige igrat će: Dynamo Kursk – Familia Schio, Yakin Dogu Universitesi – Bourges Basket, Sopron Basket – Fenrebahce i UMMC Ekaterinburg – ZVVZ USK Praha.

Četiri ekipe EuroLige koje su u skupinama A i B osvojile 5. i 6. mjesto su zaradile mjesto u četvrtfinalu EuroCupa a to su: Galatasaray, ESBVA-LM, Nadezhda i Perfumerias Avenida.

Foto: Marija Režan jedina od naših nastavila klupsko natjecanje na razini Europe / fiba.com