Marija Režan sljedeće dvije godine u Turskoj TKBL

Marija Režan više neće braniti boje španjolske Perfumerias Avenide. Na dvije godine potpisala je ugovor s novim turskim prvoligašem iz Istanbula Gelistirenlerom. Pronalaskom novog angažmana Marija je riješila pitanje nastavka svoje karijere i može se u miru posvetiti zaliječenju ozlijede koljena zbog koje neće sudjelovati na predstojećem EuroBasketu u Mađarskoj i Rumunjskoj. Tako je Marija Režan nakon tri sezone u Španjolskoj odabrala novu destinaciju – prelijepi turski grad Istanbul.

– Potpisala sam na dvije godine. Točno je. Sretna sam i zadovoljna, veselim se novom izazovu. Turska liga je jaka i ima puno dobrih klubova. Grad je prekrasan. Pa, došlo je do promjene jer, iako mi je Španjolska bila kao pravi dom i tamo mi je bilo predivno, zaželjela sam se probati i nešto drugo. Tri godine u Avenidi i Španjolskoj nije malo, tako da sam sretna i zadovoljna novim angažmanom – izjavila je za naš portal Marija Režan.

Prošle sezone je u EuroLigi prosječno postizala 10.6 koševa, imala 8.2 skoka i 2.1 asistenciju po utakmici, a u španjolskom prvenstvu u dresu Perfumerias Avenide 11 koševa i 7.1 skok.

Foto: Marija Režan Španjolsku zamjenjuje Turskom, Salamanku Istanbulom / fibaeurope.com