Marija Režan iz Turske prešla u poljski prvoligaš Polkowice

Hrvatski reprezentativni centar Marija Režan (198-C-89) u sljedećoj sezoni bit će košarkašica poljskog prvoligaša Polkowice, koji je prošle sezone igrao polufinale poljskog prvenstva. Prošlu je sezonu odigrala u turskom prvoligašu Gelistirenler u kojem je u 28 utakmica prosječno postizala 9 koševa i imala 6.4 skoka po utakmici. S tom ekipom igrala je polufinale kupa Turske.

Najveći uspjeh Režan je postizala u Španjolskoj (LFB) gdje je nekoliko sezona veoma uspješno igrala u dresu Perfumerias Avenide. U sezoni 2014/15 je u 31 utakmici za Parfumerias Avenidu u prosjeku postizala 10.8 koševa po utakmici, 6.8 skokova i  1.2 asistencije. Značajno je pridonijela svom španjolskom klubu da osvoji Superkup a kraj regularne sezone završi na najvišoj poziciji. U EuroLigi je odigrala 16 utakmica i s Avenidom stigla do četvrtfinala. Prosjek joj je bio 10.6 koševa, 8.2 skoka i 2.1 asistencija. S klubom iz Salamance (Avenida) Režan je osvojila španjolski naslov LFB prvakinja i 2013. godine.

Standardna je reprezentativka Hrvatske. Za hrvatsku seniorsku reprezentaciju igra od 2008. pa sve do danas, a prošla je i mlađe reprezentativne selekcije. U Hrvatskoj je igrala za Zadar u kojem je poniknula, a kasnije i za Gospić, koji je za vrijeme njenog igranja bio niz godina neprikosnoveni vladar hrvatske ženske košarke.

Foto: Marija Režan u dresu Perfumeria Avenide