Marija Režan i u novoj sezoni u starom dresu ZVVZ USK Prahe

Kako smo i pisali naša najbolja reprezentativka, Zadranka Marija Režan (198-89), i u novoj će sezoni braniti boje najboljeg ženskog češkog košarkaškog tima, USK Praha, aktualnih prvakinja Češke. Prošle sezone Režan je s Pragom igrala i EuroLigu u kojoj je stigla do četvrtfinala u kojima je bila bolja ekipa Ekaterinburga, koje su aktualne klupske europske prvakinje. U nacionalnoj ligi Češke (ZBL) u 31 utakmici prosječno je postizala 14.5 koševa, 7.1 skokova, 1.5 asistencija i 1.3 blokade. U 16 utakmica EuroLige njezin učinak bio je 10.6 koševa po utakmici, 7.8 skokova, 1.2 asistencije i 1.1 blokada. Rekli bismo iznimno uspješna sezona USK Prahe u kojoj je naša Marija bila jedna od stožernih košarkašica. Za svoje prošlosezonske igre proglašena je od Eurobasket.com All-Czech Rep ZBL 2. Team i All-Bosmans Team. 
Sezonu prije Češke (2016/2017) Režan je igrala u Poljskoj, u aktualnim prvakinjama Poljske – ekipi CCC Polkowice. U 35 utakmica imala je 8.1 koš po utakmici, 5.7 skokova i 1.2 blokade Polkowice su tada stigle do polufinala poljskog prvenstva (eliminirala ih je Sleza, prvakinje Poljske te sezone). Te sezone je igrala i EuroLigu i za CCC Polkowice u 14 odigranih utakmica EuroLige prosječno po nastupu postizala 11,6 koševa, 8.4 skoka (Top 4 EuroLige) i 1.1 blokadu. Sezonu je okončala na način da ju je renomirani Eurobasket.com proglasio Honorable Mention u svim EuroLigama.

Marija Režan već godinama je jedna od najistaknutijih i najboljih hrvatskih reprezentativki koja je prošla sve reprezentativne uzraste od 2008. godine do danas kada svojim briljantnim igrama predvodi reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za EuroBasket 2019. godine. Naša olimpijka (London 2012) Marija Režan je danas zasigurno jedna od najboljih europskih košarkašica i veliki dobitak za svaku ekipu u kojoj je. Gotovo da se može reći da je u svim ekipama u kojima je igrala bila prvakinje dotične države. U inozemstvu je igrala u Španjolskoj (Perfumerias Avenida), Turskoj (Yakin Dogu), Poljskoj (CCC Polkowice) i trenutno Češkoj (USK Praha). U Hrvatskoj je igrala za svoj matični Zadar u kojem je poniknula, ali je zvjezdane trenutke svoje domaće karijere ostvarila u dresu tada neprikosnovenog Gospića s kojim je igrala i na međunarodnoj sceni u najelitnijim europskim natjecanjima.

Foto: Marija Režan još godinu u Pragu / uskpraha