Marija Radoš: “Želja nam je što prije doći do naslova”

Jedna od igračica koja ima najduži igrački staž u Medveščaku je zasigurno Marija Radoš kojoj je ovo osma sezona u redovima Medekica. Igračku karijeru započela je u Dubravi, a dvije sezone provela je u Montmontaži, praktički današnjoj Trešnjevci 2009. Marija je dio svih uspjeha Medveščaka proteklih sezona, a nakon prve pobjede u finalnoj seriji vjeruje da njena ekipa može do slavlja i u drugoj utakmici koja se igra u subotu (21.00 – Trnsko)

– U prvu utakmicu su obje ekipe ušle dosta nervozno, a mislim da smo mi bili čak nervozniji i brzopleti u napadu. U drugom poluvremenu smo posložili napad i utakmicu okrenuli na naš mlin. Mislim da smo odigrali jako dobru obranu iako smo imali nekih pogrešaka i zasluženo stigli do prve pobjede – kaže Radoš i iznosi svoja očekivanja uoči drugog susreta: – Ekipe se jako dobro poznaju i mislim da većih iznenađenja neće biti iako su ona uvijek moguća. Sa svojim iskustvom i atmosferom unutar ekipe mi smo spremni odigrati dobru utakmicu i doći do druge pobjede koja bi nas dovela na korak od novog naslova. U svakom slučaju ukoliko budemo mogli želja nam je finale okončati u tri utakmice”.

U redovima Trešnjevke 2009 izdvaja se iskusna Ana Lelas za koju Radoš naglašava: Lelas je ključ njihove ekipe i kada primi lopti ona uvijek pronađe najbolje rješenje. Znamo svi njene kvalitete i činjenica da će ona svoje uvijek dati. Naravno da poznamo i druge igračice i obranu igramo kolektivno i mislim da je to naša najveća prednost.

Ovu priliku smo iskoristili i za osvrt na jedini ovosezonski poraz Medveščaka: – Po portalima se pisalo da smo mi pustili utakkmicu u Dubrovniku, ali jednostavno to nije istina. Mi smo nakon Kupa bile premorene i ta utakmica nam je došla u vrlo nezgodno vrijeme. Naravno da nam je žao što smo prekinuli niz od dvije godine bez poraza jer smo se nadali da bi i ovu sezonu mogle završiti bez poraza.

KSZ/Krešimir Galić

Foto: Marija Radoš na prvoj utakmici finalne serije Medveščak – Trešnjevka 2009 / Snimio: Marin Sušić