Mađarice prejake za Hrvatsku

EP kadetkinje Hrvatska - Mađarska

Eniko Kuttor, najbolja mađarska košarkašica u današnjem četvrtfinalnom susretu, zamrznula je Hrvatsku na minus 25 koševa i srušila joj sve snove o prolasku među četiri najbolje kadetske ekipe Europe. Hrvatska je limitirala učinak Virag Kiss, ali je “curilo” s drugih strana. Ponajviše od danas nezaustavljive Kuttor pa onda i Virag Veninger. Pobjeda Mađarica potpuno je zaslužena.

Mađarska – Hrvatska  75:50 (21:9 27:9 13:18 14:14)

  • Mađarska: Dubei 7, Weninger 10, Böröndy 2, Kiss 6, Horváth 4, Toth 4, Aho 4, Solymosi 4, Bach 2, Nagy -, Kuttor 23, Studer 9. Trener: Andrea Mészárosné Kovács
  • Hrvatska Jordanić 0, Goleš 3, Slonjsak 14, Silov 0, Stojsavljevic 11, Belošević 7, Dojkić 9, Mijatović -, Bašić -, Kelava 0,  Dobroslavić 0, Marić 6. Trener: Dean Nemec

Trener Nemec pokušao je iznenaditi mađarsku trenericu postavljanjem naše najviše košarkašice Andree Marić na Virag Kiss. Međutim, ulogu lidera ovog je puta preuzela Eniko Kuttor sa fenomenalnim učinkom – postotak šuta za dva poena 69,2 posto (9-13), stopostotnim sa crte slobodnih bacanja (5-5) i double-double učinkom (23 koša i 16 skokova od čega pola napadačkih). Omalena Virag Weninger drugi je strijelac Mađarske sa 10 koševa, stopostotno je pogađala trice (2-2) kao i slobodna bacanja (2-2). Kiss je za dvadesetak minuta postigla 6 koševa i imala 9 skokova. Zapaženo je odigrala i Anges Studer s 9 postignutih koševa te Debora Dubei sa 7 postignutih koševa.

Dijelom impresionirane utakmicom koja donosi “sve ili ništa”, naše su igračice loše ušle u igru. Rekli bismo bojažljivo i neodlučno i utakmicu su zapravo tada i izgubile. Već u prvoj četvrtini koju su Mađarice dobile 21:9. Druga je bila još gora po nas jer su je Mađarice dobile sa još većom razlikom 27:9 i nisu nam dopustile da ni u prvoj ni u drugoj četvrtini postignemo dvoznamenkasti broj koševa. Zastrašujuće je djelovao rezultat na poluvremenu 48:18 za protivničku ekipu.

Drugo poluvrijeme je bilo kudikamo bolje, treću je četvrtinu dobila Hrvatska, četvrtu odigrala neriješeno, ali ogromnu razliku iz prvog dijela bilo je nemoguće dostići. Mađarice su bile bolja, odvažnija, koncentriranija i spremnija ekipa i zasluženo odlaze u polufinale s vrlo visokim i, rekli bismo, na kvalitetu utemeljenim ambicijama.

Hrvatsku nije služio vanjski šut, imali smo jako malo asistencija, 7 u odnosu na 20 mađarskih, 35 skokova u odnosu na 50 Mađarske i utakmica nije mogla drugačije završiti. Najbolja je bila Tihana Stojsavljević sa double-double učinkom (11 koševa i 11 skokova), zatim Iva Slonjšak sa 14 koševa i 7 skokova, Ivana Dojkić sa 9 koševa i 5 asistencija, a svoju je minutažu zapaženo iskoristila igračica s klupe Iva Belošević.

Mađarska uz Španjolsku, Češku i Italiju ide u polufinale i borbe za medalju, a Hrvatskoj predstoji borba za plasman od 5. do 8. mjesta. Sutra se u borbi za plasman sastajemo sa Francuskom koju su danas porazile Španjolke. Utakmica je u 13.45 po lokalnom vremenu.

[youtube id=”gWEU9KIjBxw” width=”600″ height=”350″]

Foto:  Andrea Marić u borbi s Virag Kiss / Snimio: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime