Lucija Skorić: Naravno da je bilo teško preuzetu toliku odgovornost, ali ekipa me podržavala cijelu utakmicu

U prvom poluvremenu za Vodice odlučujuće utakmice protiv Broda na Savi izgledalo je da se vodički košarkaški brod podobro nakrivio i počeo tonuti i da ništa neće biti od pustih želja da se obrani prošlogodišnji kadetski naslov prvakinja Hrvatske. Međutim, tako nije mislila i Lucija Sorić koja je u drugom poluvremenu kao prava kapetanica “vodičkog broda” uzela sve konce u svoje ruke. Reći će ona da je cijela ekipa igrala maksimalno dobro i kako iza njezinih dobrih igara stoji kolektiv. Ne dvojimo, ali ne daju se baš svaki dan 32 koša i to u utakmici koja je za Vodičanke bila – biti ili ne biti.

– O čemu si razmišljala kad je Brod na Savi vodio prvo poluvrijeme?

– Kad je Brod na Savi vodio razmišljala sam samo da nije kraj utakmice i da se sve još može dobit’. Kao ekipa smo odlučile dati maksimum, igrati na sto posto, bez obzira na rezultat, i tako smo i napravile preokret i na kraju dobile tu za nas važnu utakmicu!

– U drugom poluvremenu si uzela stvar u svoje ruke i riješila utakmicu. Je li bilo teško preuzeti toliku odgovornost na sebe?

– Naravno da je teško preuzeti toliku odgovornost na sebe ali ekipa me podržavala cijelu utakmicu, a to mi je bilo tada najvažnije.

va

– Vodice ipak brane naslov kadetskih prvakinja, a mogli ste lako ne biti u završnici?

– Branimo naslov kadetskih prvakinja Hrvatske ali nam nije bilo lako na poluzavršnici. Jučerašnja utakmica je odlučivala o našem daljnem prolasku na završnicu zbog nesretnog poraza protiv Croatie. Iako nam je bilo teško ipak smo uspjele i zasluženo dobile plasman na završnicu.

– Zašto ste po tebi izgubili od Croatije 2006, doduše minimalno ali je to bio ipak poraz? Ne odgovara vam njihova igra ili…?

– Nismo došli najspremniji na poluzavršnicu i bile smo umorne od puta. Naime, fali nam igračica koja je u sastavu prve petorke, Lorena Mihić, koja zbog ozljede nije mogla sudjelovati. Ona bi nam puno pomogla. Protiv Croatie nismo igrale onako kako znamo, nismo dale sve od sebe, al’ mislim da smo to opravdale sa našom zadnjom utakmicom protiv Broda na Savi.

– I što misliš hoćete li obraniti naslov kadetskih prvakinja Hrvatske?

– To ćemo saznati za dva tjedna. Pripremit ćemo se za završnicu i odigrati najbolje šta možemo.

– I još nešto. Jesi li pozvana u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za europsko prvenstvo?

– Pozivi za kadetsku reprezentaciju još nisu stigli ali sam za sad upala na širi popis juniroske reprezentacije.

Prije reprezentativnih obveza na redu je završnica, odnosno polufinalni protivnik – Medveščak. Još se ne zna gdje će biti završnica, ali svakako valja doći pogledati kako ova djevojka vješto barata narančastom loptom. Drugi polufinalni par je Brod na Savi – Novi Zagreb.