Luca Ivanković sedmu sezonu igrat će u Turskoj

Hrvatskoj košarkašici Luci Ivanković (201-C-87) očito godi ambijent turske košarkaške lige pa će i sedmu sezonu provesti u Turskoj. Neće to biti u njenom prošlogodišnjem klubu Besiktasu nego u novom turskom prvoligašu BC Antalya 07 Basketbol.

U Turskoj je nastupala za Edirne, Besiktas, Samsun Canik, Botas, Ormanspor i Bellona Kayseri Basketbol, a u prošloj sezoni je za Besiktas odigrala 21 ligašku utakmicu u kojima je prosječno postizala 11.9 poena, 10.3 skokova i 2.8 asistencija. Njeni vrlo dobri individualni rezultati nisu bili dovoljni da Besiktas igra značajniju ulogu u turskom prvenstvu. Osvojili su 12. mjesto što je za ovog istanbulskog prvoligaša neuspjeh.

Luca Ivanković, iskusna 33 godišnja hrvatska internacionalka, u Hrvatskoj je igrala za Montmontažu, Šibenik Jolly JBS, i Lupa Promotion (Novi Zagreb) te se okitila nizom naslova u prvenstvu i  Kupu Hrvatske. Prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a kao seniorska reprezentativka sudjelovala je na četiri EuroBasketa. Najuspješnije Europsko prvenstvo bilo joj je ono u Poljskoj 2011. godine kada su hrvatske košarkašice osvojile 5. mjesto koje ih je kasnije kroz kvalifikacije odvelo na Olimpijske igre u London 2012 na kojima je dres Hrvatske nosila i Luca Ivanković pod vodstvom izbornika Stipe Bralića.

ŽENSKA KOŠARKA/ Boris Kosač

Foto: Luca Ivanković i Jelena Ivezić iz dana kada su u dresu Lupe Promotion “žarile i palile” hrvatskom ženskom košarkom/lupapromotion