Luca Ivanković: Najprije ću u Hercegovinu

Luca Ivanković, centar hrvatske reprezentacije i šibenskog Jollyja JBS, i ove je sezone pokazala da joj u Hrvatskoj nema premca pod koševima. Ova visoka i kršna  Hercegovka znalački rješava situacije pod košem, ali se nerijetko zna i izvući na vrh reketa i pogađati trice k’o kakav bek šuter. Čak devet puta je bila MVP kola ove sezone. Najbolja je po valorizaciji (660), postigla je najviše koševa (462), najpreciznija je u šutu za dva poena (73,97 posto), prva je po skokovima u obrani…. Jednom riječju – najbolja. Upravo to bio je povod da razmijenimo dvije-tri riječi za ovaj portal.

– Kako ocjenjuješ A-1 ligu Hrvatske?

– Pa sto se tiče naše lige ona je godinama ista, pri vrhu su uvijek isti klubovi, zato me i veseli činjenica da se Novi Zagreb i Medveščak dižu iz sezone u sezonu. Konkretno Novi Zagreb je ovu sezonu igrao i Euroligu, osvojio kup Ružice Meglaj-Rimac, a sada su i glavni konkurenti za osvajanje prvenstva što dovoljno govori o tome da se na taj klub može ozbiljno računati u budućnosti.

– Sutra igrate drugu polufinalnu utakmicu protiv Novog Zagreba na Baldekinu? Kakva su tvoja očekivanja?

– Tako je, sutra igramo drugu tekmu, nema nikakvog presinga, cilj je razigrati mlade cure i dati sve od sebe pa što bude.

– Zašto u prvoj utakmici u Zagrebu nije niti minute zajedno odigrao, kako sam ga  nazvao, šibenski kvartet Mišura – Benić – Semren – Ivanković?

– U principu nismo igrale zajedno jer je trener odlučio dati priliku mladim curama, a mi smo bile tu da im pripomognemo, takva je nekako bila ideja kluba kroz cijelu sezonu da se razvijaju mlade.

– Čak devet puta si bila MVP kola ove sezone. Sve ostale MVP-ovke su bile tek po jednom. Govori li to o tvojoj superiornosti u A-1 hrvatskoj ligi ili …Kako gledaš na to?

– Sustav naše igre je takav da se sve baziralo na mojoj unutarnjoj igri, upravo jer sam visinom dominantna u odnosu na druge centre.

– Jesi li zadovoljna plasmanom Jollyja?

– S obzirom na roster s kojim smo raspolagali i činjenici da je cilj bio da se mlade igračice razvijaju, što sam već spomenula, mislim da je treće mjesto poprilično realno iako uvijek može bolje.

– Sezona će uskoro završiti i kreću pripreme u reprezentaciji. Što za tebe znači nastupati za reprezentaciju Hrvatske?

– Kako za svakog sportaša tako i za mene nastupati za reprezentaciju predstavlja veliku čast prije svega.

– Što očekuješ u Francuskoj na Eurobasketu?

– Pa za početak prolazak u drugi krug s obzirom da smo u poprilično teškoj skupini, a nakon toga, ako Bog da, u najmanju ruku ponoviti uspjeh iz Poljske!

– Smeta li ti ovakav maćehinski odnos medija u Hrvatskoj prema ženskoj košarci i općenito odnosu prema njoj?

– Zahvaljujući raznim portalima, konkretno portalu zenska-kosarka, moram priznati nakon Poljske, a potom i povijesnog plasmana na Olimpijske igre, interes za žensku košarku u Hrvatskoj je porastao, iako mislim da to još uvijek nije na razini na kojoj bi trebalo biti.

– Koliko ti nedostaju europske utakmice i teže suparnice za tvoje još kvalitetnije igre?

– Pa da, nedostaju mi jače utakmice. Nažalost, kroz sezonu ih odigramo maksimalno sedam-osam pa onda kada dođem u repku, prvih nekoliko tekmi mi bude šok..ha..ha… Ali, prilagodim se brzo.

– Luca sutra? Gdje ćeš?

– Hmmmm  sutra ? Za početak Hercegovina, onda repka. Već godinama “odlazim” iz Jollyja, pa se vraćam, tako da je prerano govoriti o tome je li ovo moja zadnja sezona u Hrvatskoj. Sve će se  znati na vrijeme. Neka završi sezona pa ćemo se upustiti u pregovore.

Za reprezentativnu akciju Eurobasket 2103. u Francuskoj Luca će najprije skoknuti do zavičaja – svoje pitome doline Neretve gdje će se bez dvojbe napuniti motivima i novom snagom da nam bude što bolja i što zapaženija na europskom prvenstvu.

Foto: Luca Ivanković / Snimio: sibenik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime