Luca Ivanković i u novoj sezoni u Turskoj

Hrvatska košarkašica Luca Ivanković (201-C-87) i sljedeće sezone ostati će članica turskog Kayserispora s kojim će kroz kvalifikacije preko Spartaka iz  Noginska pokušati izboriti sudjelovanje u EuroCupu, a suigračica će joj biti i Klauidia Periša.

Protekle sezone odigrala je 25 utakmica u prvenstvu Turske te je prosječno bilježila učinak od 14.3 koševa, 8.5 skokova, 1.8 asistencija, 0.3 “ukradenih” lopti i 0.6 blokada po susretu. Dosadašnji dio inozemne karijere provela je u Turskoj gdje je branila boje Edirnea, Bešiktaša, Samsuna, Botasa, Ormanspora, i Kayserispora, dok je u Hrvatskoj igrala za Montmontažu,  Šibenik Jolly JBS, i Lupu Promotion (Novi Zagreb) te je bila višestruka prvakinja Hrvatske i osvajačica kupa Ružice Meglaj -Rimac.

Luca Ivanković prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske. Sa seniorskom reprezentacijom  osvojila je broncu na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari, nastupila je na  četiri Europska prvenstva – 2007. u Italiji (13. mjesto), 2011. u Poljskoj (5. mjesto), 2013. u  Francuskoj (11. mjesto)  2015. godine  u Mađarskoj i Rumunjskoj (12. mjesto), a također je sudjelovala i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Krešimir Dabić

Foto: Luca Ivanković