Lorena Molnar u Ragusi

Hrvatska košarkašica Lorena Molnar (194-C-98) nova je igračica Raguse iz Dubrovnika. Proteklu sezonu provela je u redovima talijanskog drugoligaša Carosello Carugate za kojeg je odigrala 28 utakmica te prosječno ostvarivala učinak od 11.5 poena, 9.0 skokova, 1.5 asistencija, 0.7 ukradenih lopti i 1.0 blokada po susretu.

Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Sloveniji (ŽKK Cinkarna Celje, ŽKK Domžale), Češkoj (Slovanka MB), Turskoj (Bornova Backer) i Italiji (Carosello Carugate), dok je u Hrvataskoj branila boje ŽKK Podravca iz Virja i ŽKK Pule .

Lorena Molnar bila je članica mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Kao juniorka sa Hrvatskom je sudjelovala na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2016. godine. Hrvatska je na tom prvenstvu zauzela 12. mjesto, a Lorena je u 7 odigranih utakmica ostvarivala učinak od 5.7 poena, 4.1 skokova i 0.6 asistencija po susretu. Godine 2018. branila je boje Hrvatske U-20 reprezentacije na Europskom prvenstvu  divizije A u Sopronu, te je u 7 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 5.1 poena, 4.3 skokova i 0.6 asistencija po susretu, a Hrvatska je natjacanje okončala na 16. mjestu.

Krešimir Dabić

Foto: Lorena Molnar na EP u Sopronu 2018. godine / fiba.com