Lorena Molnar potpisala za Slovanku MB iz Praga

Košarkašica slovenskih prvakinja Cinkarna Celje Lorena Molnar (1998, 194 cm) iz Celja se seli u Prag, gdje će sljedeće sezone igrati za praški prvoligaški klub Slovanku MB. Mada Lorena Molnar ima tek 19 godina, po statističkim podacima za prošlu sezonu bila je najefikasnija košarkašica najbolje slovenske košarkaške lige (1SKL) sa 16.7 koševa po utakmici i najbolja skakačica sa prosječno 12.3 skokom po nastupu. Prosječno je po utakmici “dijelila” 1.9 “banana” te ostvarivala prosječnu valorizaciju 22.8 indeksnih poena. Ovi sjajni rezultati 194 cm visoke hrvatske reprezentativke, koje je postigla u dresu slovenskog prvoligaša Domžalea, nisu ostali nezapaženi. Povodom ovog transfera Lorena Molnar je izjavila:

– Nakon dvije godine napuštam Celje s najvećim košarkaškim vještinama i sa specifičnim životnim iskustvima. Željela bih se zahvaliti stručnim kadrovima kao i cjelokupnoj uprave ŽKK Cinkarna Celje na ukazanom povjerenju. Moj sljedeći košarka stanica je Češka gdje ću igrati za tamošnji klub Slovanku u kojoj očekujem daljnji razvoj mojih košarkih mogućnosti. Još jednom hvala svima za velike i nezaboravne trenutke u Celju. 

Lorena Molnar dijete je ŽKK Podravac Virje, gdje je i započela igrati košarku. Potom je jednu sezonu igrala za pulskog prvoligaša Pula Črnja Tours, a posljednju godinu kao posuđena igračica Athlete Celja branila je boje slovenskog prvoligaša Domžale.

Foto: Lorena Molnar / FIBA.com

 

 

 

Borut Kop, predsjednik ŽKK Cinkarna Celje: „Češka slavenski klub u Pragu su pokazali veliki interes za naše vlastite vrste glavna glumica Loreno Molnar i njezinu novu sezonu u Češkoj Prva liga ponudi također igraju važnu ulogu u njegovom timu. Lorraine je imao želju da ospore ponudio da prihvati naš klub, ali to nije želja da čini dobro. Lorraine na svojim budućim sportskim kanalima želimo dobro zdravlje i puno dobrih rezultata na klubu i reprezentativnoj razini. “