Lorena Molnar karijeru nastavlja u talijanskom prvoligašu!

Lorena Molnar (194-C-98) sljedeće sezone braniti će boje RMB Brixie Basket. U redove novog talijanskog prvoligaša hrvatska košarkašica stiže iz ekipe Delser Wapu Udine za koji je prošle sezone pružala sjajne igre. U 33 ligaške utakmice prosječno je bilježila učinak od 11,5 poena i 7,9 skokova po utakmici, a sa svojim timom stigla je i do finala doigravanja u skupini Nord, no tamo je bolja od njih bila Basket Team Crema sa ukupnih 2-0 u seriji.

Za Lorenu će Brixia biti ukupno četvrti talijanski klub u karijeri nakon Carosello Carugate, Bolzana i Udina. Pored Italije kroz dosadašnju karijeru igrala je u Hrvatskoj (ŽKK Podravac Virje, ŽKK Pula, ŽKK Ragusa), Sloveniji (ŽKK Domžale, ŽKK Cinkarna Celje), Češkoj (Slovanka MB) i Turskoj (Bornova Becker), a također bila je i članica mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje.

Kao juniorka  sudjelovala je na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2016. godine. Hrvatska je na tom prvenstvu zauzela 12. mjesto, a Lorena je u 7 odigranih utakmica ostvarivala učinak od 5.7 poena, 4.1 skokova i 0.6 asistencija po susretu. Godine 2018. branila je boje  U-20 reprezentacije na Europskom prvenstvu  divizije A u Sopronu, te je u 7 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 5.1 koševa, 4.3 skokova i 0.6 asistencija po susretu, a Hrvatska je natjecanje okončala na 16. mjestu.