Lorena Molnar karijeru nastavlja u Italiji

Lorena Molnar (194-C-98) napušta redove dubrovačke Raguse te će karijeru nastaviti u talijanskom drugoligašu ekipi BCB Bolzano. U 16 ligaških utakmica ove sezone  prosječno je  bilježila učinak od 13.7 koševa, 8.4 skokova, 1.8 asistencija, 0.9 osvojenih lopti i 1.0 blokada po utakmici, te je od strane portala Eurobasket.com uvrštena u 2nd Team of the Year Prve ženske lige Hrvatske.

Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Sloveniji (ŽKK Cinkarna Celje, ŽKK Domžale), Češkoj (Slovanka MB), Turskoj (Bornova Backer) i Italiji (Carosello Carugate), dok je u Hrvataskoj branila boje ŽKK Podravca iz Virja, ŽKK Pule i ŽKK Raguse.

Lorena Molnar bila je članica mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske. Kao juniorka sa Hrvatskom je sudjelovala na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu 2016. godine. Hrvatska je na tom prvenstvu zauzela 12. mjesto, a Lorena je u 7 odigranih utakmica ostvarivala učinak od 5.7 poena, 4.1 skokova i 0.6 asistencija po susretu. Godine 2018. branila je boje Hrvatske U-20 reprezentacije na Europskom prvenstvu  divizije A u Sopronu, te je u 7 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 5.1 koševa, 4.3 skokova i 0.6 asistencija po susretu, a Hrvatska je natjacanje okončala na 16. mjestu.

Evo što je nakon potpisa za novi klub ekskluzivno za portal Ženska košarka izjavila Lorena Molnar:

  • Nakon odlične sezone u Dubrovniku (sve do korona pandemije), odlazim, opet u Italiju. Liga u koju odlazim dobro mi je poznata jer sam je već imala priliku igrati u dresu ekipe Carosello Carugate. Nadam se da ću  se dobro uklopiti u novoj sredini, i da ću dobro surađivati sa igračicama i trenerima.  Želja mi je da odigram što bolje  sezonu i da ostanem zdrava, da ne bude nikakvih ozljeda. Veselim se novoj inozemnoj sezoni i  novim izazovima.”

Foto: Lorena Molnar na EP u Sopronu 2018. godine / fiba.com

Krešimir Dabić