Lorena Mršić u dresu Pule

Pula je dogovorila dolazak Lorene Mršić (1997.) iz Rijeke koja je tamo igrala za FSV. Trener ŽKK Pule Ivan Đukić tim povodom je izjavio za naš portal:
– U dogovoru sa FSV-om smo doveli Lorenu koja će igrati na dvojnu registraciju za nas i za njih (FSV, op.a.),  a radi se o jednoj mladoj curi s kojom ćemo dobiti na brzini igre. Kvalitetna je obrambena igračica što nam daje još jednu novu dimenziju u rotaciji. Siguran sam da će se svojim radom i zalaganjem nametnuti za svoje mjesto pod suncem u našoj ekipi.

Oduševljena što će se okušati u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske, Lorena Mršić, svjesna novih izazova i puno težih obveza prepričala nam je kako je došlo do ovog dogovora i što očekuje od sebe  u višem rangu natjecanja:

– Nakon završetka prošle sezone bila sam u mogućnosti prisustvovati na par treninga u Puli te sam tako upoznala trenera Đukića. Tada smo se počeli šaliti da sam ‘pojačanje’ i nisam mislila da će to, barem ne u tako kratkom vremenu, prerasti u nešto ozbiljnije. Negdje u  7. mjesecu trener Đukić me nazvao i upitao jesam li zainteresirana da ove sezone igram za njih, te ukratko opisao kako bi to izgledalo. Kroz cijelu proteklu godinu definitivno mi je želja bila da sljedeće godine zaigram u Prvoj ligi, te je upravo to jedan od glavnih razloga zbog kojih sam odlučila doći u Pulu. I dalje ću trenirati i igrati za FSV te se truditi da izborimo ulazak u prvu ligu. S druge strane igranje za Pulu prilika je da odem jednu stepenicu više. Tu se ipak igra protiv jačih, težih i iskusnijih protivnika nego u Drugoj ligi, i samim time steći ću više iskustva i napredovati. A kroz sve to ću prolaziti s odličnom ekipom, tako da se jako radujem sezoni.

Foto: Lorena Mršić (plavi dres FSV-a) okušat će se u sljedećoj sezoni u Prvoj ligi /fsv