Livanjski treneri, Doračić i Krišto, o uspjesima livanjske ženske košarke

Dva trenera, dva prijatelja, dva naslova prvaka države u dvije kategorije a jedan klub. Edin Doračić i Slavko Krišto. Kadetske i juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine i, naravno, ŽKK Livno. Jasno je da iza ovakvih rezultata može stajati samo naporan i uporan rad, koordiniran rad i red te harmonični odnosi. Ljudski. Sportski. Htjeli smo za naše čitateljstvo čuti kako ta dva trenerska kormilara iz Livna vide posljednje rezultate koji su razveselili livanjsku sportsku i svekoliku javnost. I evo njihovih komentara:

Edin Doračić: ” ŽKK Livno je u sezoni 2014/2015 odigralo ukupno 69 utakmica te smo ostvarili 60 pobjeda i 9 poraza. To pominjem iz razloga što smo svjesno ušli u Međunarodnu žensku regionalčnu košarkašku ligu (MŽRKL), Ligu Herceg Bosne, Ligu Mladih Bosne i Hercegovine. Odigrali smo i određen broj prijateljskih utakmica te turnir u Francuskoj najviše iz razloga da, po našoj procjeni, jednoj kvalitetnoj generaciji livanjskih košarkašica osiguramo što veći broj utakmica visoke kvalitete. U tomu smo i uspjeli, a završni turnir u Sarajevu je bio samo nagrada za trud koji smo svi skupa uložili ove sezone. Polufinalne i finalne utakmice u obje konkurencije smo odigrali na visokoj razini, djevojke su samo ispoštovale dogovoreno i rezultat je došao sam po sebi. Ekipe Trebinja, BH StartaBasket Une i Play Ofa su pružile snažan otpot našim djevojkama, ali nije neskromno reći da u ovom trenutku ekipa Livna igra jednu od najljepših košarki u regionu. To nam je ujedno i obaveza da još boljim i kvalitetnijim radom naredne sezone pokušamo obraniti osvojeno.”

Slavko Krišto: “Nakon pet napornih godina otkad smo krenuli raditi s ove dvije generacije, plodovi našeg truda su napokon “ubrani”. ŽKK Livno je najbolji košarkaški klub u Bosni i Hercegovini za kadetkinje i juniorke i to je sada i službeno. Ponosan sam na svaku curu i ova kruna moje dosadašnje trenerske karijere je zasluga njih te kolege Edina Doračića. Mi nastavljamo raditi dalje, na jesen nas čeka nova sezona regionalne lige, gdje planiramo velike stvari. Prvi smo sportski klub u povijesti Livna koji je prvak Bosne i Hercegovine. Mi smo to ostvarili u dvije kategorije što je velika rijetkost općenito u ženskoj košarci svugdje. Ponosan i presretan na svoju djecu.”

Oni znaju da je uvijek teže obraniti titule nego ih osvojiti, ali zato su već sada spremni sa svojim kadetkinjama i juniorkama raditi još jače i još više. Za neke nove naslove i nove titule. Sretno treneri!

Edin Doračić i Slavko Krišto