Linda Antić Borak vodit će košarkašice Šibenika u novoj sezoni A1 lige Hrvatske

Prošlogodišnju sezonu šibenske košarkašice završile su na pretposljednjem mjestu sa smo tri pobjede iz 20 prvenstvenih kola.  Rekli bismo sezona za što prije zaboraviti tim više što se tradicija ženske šibenske košarke ne može usporediti sa takvim rezultatima. Osim loših rezultata s uglavnom podmlađenim kadrom šibenskih košarkašica, prekinuli su suradnju i s dugogodišnjim trenerom Draganom Ognjenovićem. Klub se našao u poprilično neizvjesnoj situaciji iz koje ih, kako se očekuje, mogu izvući opet šibenske snage – domaće košarkašice i domaći trener. Pronađeno je rješenje – roster košarkašica sto posto je  šibenski, a i nova trenerica poznata je šibensk košarkašica Linda Antić Borak. To je rješenje koje je uprava šibenskog ženskog košarkaškog kluba pronašla mjesec dana prije početka nove natjecateljske sezone, odnosno prve prvenstvene utakmice kada Šibenik 3. listopada gostuje kod zagrebačke Trešnjevke 2009.

Linda Antić Borak, poznato je šibensko košarkaško ime. Sa nekad neprikosnovenim šibenskim Elemesom osvojila je i prvenstvo i Kup exJugoslavije, a nakon toga je i sa zagrebačkom Croatijom osvojila dva naslova prvaka Hrvatske i dva Kupa. Nosila je i reprezentativni dres, a nakon igračke karijere dokazala se i kao trenerica osvojivši dvije titule juniorskih državnih prvakinja. Kao trenerica je radila i u mlađim reprezentativnim selekcijama, ali i kao izbornica seniorske vrste. U ovom trenutku je predsjednica HKS-ovog Stručnog savjeta za žensku košarku, članica vijeća ‘Žene u sportu’ pri Hrvatskom olimpijskom odboru i tajnica Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije.

Angažiranjem Linde Antić broj ženskih košarkaških trenera u A1 ligi Hrvatske povećao se na dva – Marija Mazija u Zadru i Linda Antić Borak u Šibeniku. Dalmatinsku žensku košarku polako ali sigurno preuzimaju žene.

– Bilo mi je žao gledati da ženska košarka kao najtrofejniji sport u ovom gradu vegetira, da propada i nestaje. Sve se zbilo u 24 sata i u razgovoru s predsjednikom kluba Perišom smo se dogovorili da preuzmem klub, da pokrenemo situaciju nabolje, probudimo entuzijazam i krenemo raditi. Ja sam po prirodi borac i optimist, nikad se ne predajem i mada ću krenuti sa istom ekipom kao i lani, vjerujem da ovo može biti jedna lijepa priča. Treba nam potpora, treba nas ispratiti, pružiti nam ruku, podržati ove mlade djevojke da naprave iskorak ne samo u sportskom nego i u ljudskom smislu – rekla nam je nova i ambiciozna trenerica ŽKK Šibenik  Linda Antić Borak.

Foto: Linda Antić Borak vodit će mladu šibvensku ekipu (crveni dresovi) kroz A1 ligu Hrvatske / Snimio: T.Vlašić