Lijepa li si….zlatna sofijska medaljo!

Večeras u 19 sati i 30 minuta Hrvatskoj se smiješi osvajanje zlatne medalje u B Diviziji europske reprezentativne juniorske košarke. Srebro je osigurano, osiguran je povratak Hrvatske u elitnu A skupinu među najbolje juniorske reprezentacije Europe. No, lijepa li si…zlatna sofijska medaljo! Što Hrvatskoj stoji na putu do zlata? Stoji reprezentacija Luxembourga koja je osvojila svoju povijesnu prvu kolajnu na prvenstvima Europe. Stoji izvrsna Faith Ehi Etute, košarkašica s najboljom valorizacijom ovog europskog prvenstva, i njena suigračica Isa Hamalainen, na koje će trebati posebno pripaziti. One dvije su i srušile snove Bosne i Hercegovine da se plasira u finale i koja je bila na dobrom putu, ali kako je na svom profilu napisala košarkaška legenda Razija Raza Mujanović “Ovo nam je lekcija da utakmica nije gotova kada vodimo +15 razlike i da moramo sa istim žarom igrati do kraja.” Žao nam je što se u finalu nisu srele juniorke dvaju susjednih država, ali Hrvatska ima priliku “osvetiti” BiH, kojoj želimo da osvoji treće mjesto i brončanu medalju u današnjoj utakmici protiv Grčke.

Faith Ehi Etute bila je kobna za juniorke BiH jer im je uspjela ubaciti 33 poena i nadskakati ih čak 19 puta/ fiba.com

Hrvatska večeras mora naći rješenje za Faith Ehi Etute, koja do sada ima najbolju valorizaciju (45.4 prosječno), najbolji je strijelac prvenstva u Sofiji (33.2 poena), najbolja skakačica (23.4 skoka)… Uostalom, evo pregleda lidera Europskog prvenstva za juniorke B Divizije u Sofiji:

Ovo su lideri Europskog prvenstva B Divizije u Sofiji/ fiba.com

Hrvatska zna kako je košarka kolektivni sport i vjerujemo kako će naše juniorke u jednoj dobroj kolektivnoj igri anulirati individualne vrijednosti bilo koje košarkašice pa tako i Faith Ehi Etute. Hrvatska, sretno! Još samo jedna stepenica do najvišeg postolja! Vjerujemo kako ćete večeras i nju savladati!

Boris Kosač

Foto: Neka i večeras gledamo ovakve scene – radost juniorki Hrvatske nakon još jedne pobjede i ulaska u finale/ fiba.com