Liga za prvaka Druge ženske lige – tko će u prvoligaško društvo?

Nismo zaboravili ni Ligu za prvaka Druge ženske lige Hrvatske, odnosno ligu koja će nam dati odgovor tko će u novoj sezoni postati novi prvoligaš i tko će za prvoligaški status igrati kvalifikacijsku utakmicu protiv Plamen Požege. Najviše izgleda imaju dvije ekipe – FSV iz Rijeke koji ima svih pet pobjeda i KAŽL iz Splita koja ima samo jedan poraz od FSV-a kojeg dočekuje na svom parketu u gradu podno Marjana. Zaprešićka Jabuka i Folka Borovje tek će u svojim analima zapisati da su sudjelovali u Ligi za prvaka Druge ženske lige Hrvatske. FSV Rijeka drugi vikend ide u Split braniti 19 koševa razlike.

ŽKK FSV – ŽKK Jabuka 83:35 (15:13, 33:7, 20:7, 15:8)

  • FSV: Leoni 2, Romih 6, Bašek 8, Krajina 8, Grbčić 6, Škapin 3, Mršić 10, Tuftan 13, Kajfeš, Trehub 9, Tomić 6, Perko 12.
  • Jabuka: Galušić 8, Šegota 1, Pandža Brnić 6, Jurjević 5, Kozić 2, Capan, Benković 2, Majić 4, Begić, Katić 7.

Marin Mijaljević, trener FSV-a: “Čestitke curama na uvjerljivoj pobjedi i lijepom oproštaju pred domaćom publikom za ovu seniorsku sezonu. Nakon početne nervoze koja nam je već svojstvena, u drugoj četvrtini smo podigli agresivnost u obrani i praktički riješili utakmicu. Sve su igračice dobile priliku, iskoristile ju, a ljepota svega je da imamo još i dvije zaslužne djevojke koje su bile izvan rostera od 12. Drugi vikend nas čeka gostovanje u Splitu gdje branimo 19 razlike. Ne obaziremo se na izjave prijatelja iz Splita, koje maksimalno respektiramo, jer vjerujemo da će ići na glavu protiv nas i tražiti pobjedu. Želja je da sa istim mentalitetom i mi pristupimo utakmici. Nećemo braniti prednost nego idemo na pobjedu”.

KAŽL – ŽKK Folka Borovje 74:58 (23:14, 15:17, 17:14, 19:13 )

  • KAŽL: Ljubić 21, Nejašmić 6, Jakšić, Papak 16, Bešlić 7, Pavić 7, Šošić 2, Ljubos 5, Buljubašić 10.
  • ŽKK Folka Borovje: Dumančić 2, Baturina, Šunjog 10, Barić Čvenk 13, Šarić 16, Milošević 13, Avdić 2, Vranjković 2, Suknaić.

Da bude ova utakmica zanimljivija potrudio se svojom nazočnošću Dario Šarić, NBA zvijezda, brat košarkašice Folke Borovje Dane Šarić koja je bila najefikasnija u gostujućoj ekipi. Drugi raritet je i podatak da je ekipu KAŽL u odsutnosti Žane Lelas vodio njezin suprug Vjekoslav Lokica, poznati nogometni trener, te je pobjedom debitirao kao košarkaški trener. Više o svemu ovome možete pročitati ovdje.

Foto: Košarkašice FSV-a na startu utakmice protiv Jabuke Zaprešić /Torpedo Media