Lea Miletić karijeru nastavlja u Slovačkoj

Hrvatska reprezentativka Lea Miletić (183-PF-95) nakon dvije sezone napušta Poljsku, te će karijeru nastaviti u Slovačkoj gdje će braniti boje tamošnjeg prvoligaša Piešťanské Čajky. i biti suigračica sa još jednom našom košarkašicom Mateom Tadić.

U sezoni 19/20 odigrala je 18 prvenstvenih susreta u dresu ENEA AZS Poznan te prosječno ostvarivala učinak od 8.1 koševa, 5.1 skokova, 1.6 asistencija, 1.3 osvojenih lopti i 0.8 blokada po susretu.

Kroz dosadašnju inozemnu karijeru igrala je u Italiji (PF Battipaglia) i Poljskoj (1KS Sleza Wroclaw, Enea AZS Poznan), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Kvarnera  s kojim je bila viceprvakinja Hrvatske u sezoni 2014/15 i igrala finale kupa Ružice Meglaj Rimac 2015/16, te ŽKK Pule. U sezoni 2016/17 bila je i MVP hrvatskog prvenstva.

Evo što je nakon potpisa za novi klub ekskluzivno za portal Ženska Košarka rekla Lea Miletić:

  • “Ovaj transfer gledam kao jedan vrlo pozitivan pothvat iz razloga što sam o klubu čula samo dobre stvari, a i igraju dvije lige na internacionalnoj razini. Do ožujka ove godine imali su odigrane čak 34 utakmice! Očekujem uspješnu sezonu, nadam se osvajanju pehara ili medalje barem jedne od liga. i naravno velikoj minutaži. Bit će mi zadovoljstvo igrati s Tadić”.

Foto: Lea Miletić u dresu reprezentacije/fiba.com/Piešťanské Čajky.

 

Krešimir Dabić