Lana Pačkovski ostaje u Italiji

Lana Pačkovski (170-G-94) i sljedeće sezone branit će boje talijanskog drugoligaša  Cestistice Spezzine iz La Spezie. Biti će to za nju treća uzastopna sezona u ovom klubu. Iako je  sezona 2019/20 rano okončana bez dovršenog posla i ostvarenih ciljeva, na individualnom je planu ovo bila još jedna vrlo dobra sezona za našu igračicu, u kojoj je baš kao i sezonu ranije ponovno  bila ključna igračica svoga kluba. Odigrala je 19 ligaških utakmica u kojima je prosječno bilježila učinak od  12.8 koševa, 5.7 skokova, 2.4 asistencija i 1.7 osvojenih lopti po susretu.

U inozemstvu u dosadašnjoj karijeri igrala je u Poljskoj (Sosnowiec) i Italiji u redovima drugoligaša Fassi Albina i  Cestistice Spezzine, dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Croatie 2006, ŽKK Medveščaka s kojim je u mlađim uzrasnim kategorijama bila i kadetska i juniorska prvakinja Hrvatske nekoliko godina zaredom, ŽKK Lupe Promotion s kojom se okitila dvosturkom krunom (Prvenstvo i kup)  u sezoni 2012/2013 i stekla euroligaško iskustvo, te ŽKK Trešnjevke i  ŽKK Pule.

Evo što je ekskluzivno za naš portal nakon produženja suradnje sa klubom rekla Lana Pačkovski:

  • “Vraćam se u Cestisticu Spezzinu treću sezonu za redom. Mislim da je to bila najlogičnija odluka nakon svih zbivanja u prošloj sezoni. Dodatni razlog mom povratku u isti klub je i odlična atmosfera u kojoj treniram i igram već dvije sezone, što je dovelo do toga da se tamo stvarno osjećam kao kod kuće u svakom smislu. Ostalo je tamo nedovršenog posla kojeg treba privesti nekom kraju, i mislim kako bi ishod ove godine mogao biti još bolji nego dosadašnjih sezona. Moram priznat da jedva čekam vratiti se lopti i treniranju pod bilo kakvim uvjetima.”

Krešimir Dabić