Lana Pačkovski i sljedeće sezone u Italiji

Hrvatska reprezentativka Lana Pačkovski (170-G-94) i sljedeće sezone branit će boje talijanskog drugoligaša  Cestistice Spezzine iz La Spezie. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom. Iza Lane je vrlo uspješna sezona u kojoj je bila ključna igračica svoga kluba. Odigrala je ukupno 32 ligaške utakmice i prosječno ostvarivala učinak od 15.2 koševa, 5.4 skokova, 3.9 asistencija i 1.1 “ukradenih” lopti po susretu, te je bila MVP ligaškog djela sezone Serie A2 grupe Sud.

U inozemstvu u dosadašnjoj karijeri igrala je u Poljskoj (Sosnowiec) i Italiji u redovima drugoligaša Fassi Albina i  Cestistice Spezzine, dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Croatie 2006, ŽKK Medveščaka s kojim je u mlađim uzrasnim kategorijama bila i kadetska i juniorska prvakinja Hrvatske nekoliko godina zaredom, ŽKK Lupe Promotion s kojom se okitila dvosturkom krunom (Prvenstvo i kup)  u sezoni 2012/2013 i stekla euroligaško iskustvo, te ŽKK Trešnjevke i  ŽKK Pule.

Lana Pačkovski  prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a poseban uspjeh postigla je s kadetskom reprezentacijom Hrvatske kada je 2010. godine u Grčkoj postala viceprvakinjama Europe (u finalu Hrvatska izgubila od Rusije), i izabrana u prvu petorku prvenstva. Danas je seniorska reprezentativka Hrvatske, sudjelovala je u kvalifikacijama za EuroBasket  2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj, i 2017. u Češkoj.

Lana Pačkovski, košarkašica Cestistice Spezzine:  “Kao što sam uvijek govorila, mnogo važnosti dajem ambijentu u kojem se nalazim. Vjerujem da je očito da sam se u La Spezi našla okružena odličnom atmosferom. Stvarno smo dobra škvadra kako na terenu tako i izvan terena i imamo super odnos sa trenerom i upravom. Cestistica Spezzina je klub koji ima ambicije, želju za dokazivanjem i postizanjem što boljih rezultata. Sljedeće sezone vjerujem da bi se trebale kompletirati sa jednom kvalitetnom igračicom na poziciji četvorke, zato vjerujem da možemo još dalje dogurati, pa zašto ne i do prve lige. Vjerujem da u ovom klubu i gradu mogu još mnogo sazrijeti, što kao igračica što kao osoba i stoga dajem prostora tome sljedeću sezonu.”

Krešimir Dabić

Fiti: Lana Pačkovski i sljedeće sezone u dresu Spezzine