Kvarner spreman za završnicu Kupa Hrvatske i pozvan u Jadransku ligu

U petak i u subotu u Rijeci se igra završni turnir Kupa Republike Hrvatske za ženske košarkaške ekipe “Ružica Meglaj Rimac”. Sudjeluju dvije zagrebačke ekipe, Croatia 2006 i Medveščak, te dubrovačka Ragusa i domaći Kvarner. U polufinalnim utakmicama sastaju se Ragusa i Croatia 2006 (17 sati), te Kvarner i Medveščak (20 sati), a očekuje se puna sportska dvorana Centar Zamet. Veliki je interes za ovu završnicu pa se očekuje i organizirani dolazak navijača svih klubova. Posebno težak zadatak pred svojom publikom imat će domaće cure i trener Damir Rajković, koji će u petak s početkom u 20 sati voditi tešku bitku za prolazak u finale sa aktualnim prvakinjama Hrvatske, ekipom Medveščaka:

– Ekipa je u optimalnom stanju, učinit ćemo sve na taktičkom i psihološkom stanju da dođemo do željenog finala – izjavio je trener Kvarnera Damir Rajković.

Još jedna dobra vijest za sve ljubitelje ženske košarke dolazi iz Kvarnera. Naime, Bord međunarodne ženske regionalne košarkaške Jadranske lige uputio mu je poziv da sljedeće sezone sudjeluje u njoj.

– To je velika čast za nas i znak da vrijedimo. Moramo sjesti s odgovornima iz Grada i Županije, ali mislim da je svačiji interes da gledamo Celje, Partizan, Reyer iz Venecije…Ta liga puno je kvalitetnije od A1 ženske košarkaške lige Hrvatske. Zasad su nam izgledi 50:50, istaknuo je sportski direktor – Kvarnera Smiljan Blažević.

Foto: ŽKK Kvarner /zkk-kvarner.hr