Kvarner potpisao dva nova pojačanja – došle Ana Vrsaljko i Snežana Čolić

Riječki Kvarner i njegovo novo ambiciozno čelništvo povukli su u zimskom prijelaznom roku poteze i u svoju sredinu angažirali dvije nove košarkašice – Anu Vrsaljko, koja je već igrala u Kvarneru, i srbijansku reprezentativku Snežanu Čolić, koja se nakon turske epizode, najprije u sadašnjoj ekipi Luce Ivanković – Edirne, pa potom Orduspor za koji igra crnogorska reprezentativka Iva Perovanović, odlučila vratiti. Ovog puta za odredište je izabrala Kvarner.

Ana Vrsaljko ovogodišnju sezonu započela je u inozemstvu, u češkoj Slovanki MB, ali su nedavo prekinuli suradnju i Ana se vratila u Kvarner gdje je već igrala. Radi se o iskusnoj košarkašici (1984., 188 cm), s ogromnim košarkaškim iskustvom kojeg je stekla igrajući u Hrvatskoj najprije za Zadar, gdje je poniknula, pa potom za Gospić u njegovim najjačim danima i na koncu u Šibeniku. Internacionalno iskustvo stekla je nastupajući za španjolski drugoligaški klub Campus Promete i češkoj Slovanki MB. Na naše pitanje zašto se ponovo odlučila za Kvarner i Rijeku, rekla nam je:

– Pa s obzirom da sam već bila tu, i bila sam zadvoljna, odlučila sam se vratiti. Prije svega su me privukle velike ambicije, puno se očekuje pa ćemo vidjeti što se može napraviti.  Ekipa je stvarno dobra, sad bi to trebalo prenijeti na teren. Trener mi je nepoznanica od prije, ali za sad mi se skroz sviđa njegov način treniranja i viđenje kosarke.

Drugo Kvarnerovo pojačanje je srbijanska reprezentativka iz Loznice Snežana Čolić (178, 1992.) koja igra na poziciji beka, a u Kvarner dolazi iz turske ekipe Orduspor. Košarku je započela igrati u Loznici za tamošnji klub, a prvi profesionalni ugovor potpisala je sa beogradskom ekipom Radivoj Korać. Radi se o košarkašici koja je igrala za reprezentaciju Srbije u svim mlađim uzrastima, a zadnje nastupe imala je za Srbiju na Europskom prvenstvu U20 u Debrecinu 2012. na kojem je Srbija osvojila 11. mjesto, a Snežana Čolić bila njena najbolja i najefikasnija košarkašica (13.9 koševa po utakmici, 5.7 skokova i 2.9 asistencija).

Foto: Ekipa Kvarnera u drugi dio prvenstva ulazi znatno ojačana