Kvarner pobijedio Čelik u Zenici

Sinoćnjim utakmicama u Beogradu (Radivoj Korać – Grosuplje) i u Zenici (Čelik – Kvarner) završilo je natjecanje u skupinama A i B međunarodne regionalne košarkaške lige. Sjajnu izvedbu u Zenici, osobito u četvrtoj četvrtini, pružila je ekipa Kvarnera i rezultatom 22:4 deklasirala Čelik na vrućem terenu u Zenici. Pobjeda je tim vrijednija što Kvarner u drugi krug natjecanja Jadranske lige prenosi sva četiti boda iz ogleda sa Zeničankama.

Čelik – Kvarner 57:64 (13:10, 22:18, 18:14, 4:22)

  • Čelik: Kovačević 3, Kahrić -, Čorović 2, Iriškić 16 (3-3), Mitrašinović 5 (1-1), Kalušić 10 (6-7), Zeljković -, Heljić -, Popović 11 (3-8), Kapor 4 (2-2), Gagić 6, Nizamić -. Trener: Slobodan Kecman
  • Kvarner: Perić 10 (1-2), Romih -, Miletić 8 (2-2), Marjanović 2, Blažević 11, Buretić, Zovko 9, Tomljenović 17 (0-2), Šesnić -, Šerić 7 (3-6). Trener: Damir Rajković

Zeničanke su bolje otvorile utakmicu protiv Kvarnera i sve do četvrte četvrtine njihova pobjeda je izgledala realnom. Košarkašice Čelika bile su u stalnoj prednosti, poluvrijeme završile u svoju korist. U trećoj četvrtini povećale su razliku, tako su zahvaljujući nekadašnjoj košarkašici Kvarnera Aldijani Iriškić treći period završile sa plus 11 poena (53:42). No, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Ekipa iz Rijeke je u 33. minuti serijom 11:0, zahvaljujući Josipi Zovko (nedavnoj članici Čelika) i Ivani Šerić izjednačile rezultat na 53:53. U posljednje četiri minute utakmice ušlo se s rezultatom 55:55, domaće košarkašice bile su dosta nervozne, dok je ekipi Kvarnera u posljednjoj četvrtini proradio šut, te su pogodili skoro sve što su šutali na koš Zeničanki. Kvarner je u 37. minuti trojkom Ivane Blažević došle u vodstvo 57:60, da bi košem Ivane Šerić 50 sekundi prije kraja otišle na plus sedam razlike što je bilo nedoknadivo za Zeničanke.

Slobodan Kecman, trener Čelika: “Čestitke Kvarneru na zasluženoj pobjedi. Moja ekipa je imala pristup kao i u prvoj utakmici. Još jednom čestitke Kvarneru na pobjedi.”

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Slatka pobjeda, utoliko što su nas otpisali prije utakmice. Pobjeda je još slađa što prenosimo četiri boda u drugi krug bez prvog centra Dine Šesnić. Čestitke svim igračicama na izuzetnoj borbenosti. Čestitke i domaćinu na izuzetno korektnom pristupu.”

Foto: Kvarner – iz Zenice kući pjevajući