Kvarner odgodio Medveščakovo slavlje

Rajkovićev time-out

Zagrebački Meeveščak protiv riječkog Kvarnera nije uspio realizirati prvu meč loptu u trećoj utakmici finalne serije za prvakinje Hrvatske. Bolja je bila ekipa trenera Damira Rajkovića koja je smanjila rezultat u međusobnom omjeru na 1:2 i odgodila Medveščakovo slavlje. Četvrta utakmica igra se u Rijeci.

Medveščak – Kvarner 58:59 (20:22, 7:14, 18:7, 13:16) (2:1)

  • Medveščak: Begić 23, Perić 9, Džankić 6, Tikvić 7, Borović 8, Šeda 0, Todorić 2, Petrak -, Majstorović 0, Radoš -, Premasunac 3, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Kvarner: Perić 3, Tomić 2, Miletić -, Živadinović 11, Kovačević 0, Vrsaljko 16, Serdar 5, Tomljenović 11, Čolić 11, Šimunović -, Milković -. Trener: Damir Rajković
  • Statistika

Još se jednom pokazalo da nije gotovo dok nije gotovo. Medveščak, vjerojatno misleći da je treća utakmica “gotova stvar”, ušao je u utakmicu nedovoljno koncentriran. Važnost utakmice i psihološka stabilnost ekipe nisu bili u skladu za razliku od Kvarnera koji u ovoj utakmici nije imao što izgubiti nego samo dobiti. I dobio je. Sad za sad finalnu seriju za prvakinje Hrvatske odveo je na četvrtu utakmicu. Medveščakovo izdanje bilo je nervozno i blijedo i ispod razine koju ova ekipa zna igrati. A koliko je Kvarner bio superioran najbolje govori podatak da je Medveščak prvi put na utakmici došao u vodstvu u 30. minuti kada je Petra Perić pogodila tricu i postavila rezultat na 45:43 za Medveščak.

– Dva startna poraza mogu jako zavarati jer nismo bili kompletni. Nedostajale su nam ozlijeđene Vrsaljko i Čolić. S Medveščakom je uvijek bilo blizu, i u prvom dijelu prvenstva i kod nas u polufinalu Kupa. Znao sam da možemo doći do pobjede. Na nama je sada da pokušamo izboriti majstoricu. Igru Zagrepčanki smo pročitali već ranije, a sada smo to i rezultatski kapitalizirali. Vjerujem da ćemo i u Rijeci učiniti ono što je potrebno za petu utakmicu u kojoj će onda sve biti moguće, rekao je nakon utakmice u Zagrebu Damir Rajković.

Odličnu utakmicu odigrala je Ana Vrsaljko (16 koševa) koja je pogađala u ključnim trenucima utakmice, a osim nje u redovima Kvarnera dvoznamenkaste realizacije imale su još tri košarkašice – Milana Živadinović (11), Monika Tomljenović (11) i Snežana Čolić (11). U blijedom Medveščakovu izdanju jedina dvoznamenkaste realizacije i s double-double učinkom bila je najbolja igračica susreta Ana-Marija Begić (23 koša i 10 skokova). Četvrta utakmica u kojoj Medveščak može do naslova, ili pak Kvarner izboriti i petu odlučujuću utakmicu u Zagrebu, igra se u srijedu u Rijeci.

Foto: Konačno priželjkivana pobjeda trenera Damira Rajkovića i Kvarnera / Snimio: Arsen Miletić