Kvarner novi prvoligaš

Pobjedom protiv solidne ekipe Zagreba, 79-57, košarkašice Kvarnera su bez poraza okončale Ligu za prvaka A2 lige i popunu A1 lige. Predvođene danas odličnom Valentinom Galušić, uz pomoć Katarine Matijević, Laure Purine i Martine Maršević, Riječanke su od prve sekunde zagospodarile terenom Kozale i dokazale svoju kvalitetu.

Kvarner – Zagreb 79:57 (24-13, 18-22, 22-13, 15-9)

ŽKK Kvarner, prvak A2 lige, opet u prvoligaškom društvu
ŽKK Kvarner, prvak A2 lige, opet u prvoligaškom društvu

Iako je Zagreb, predvođen sjajnom Blaženkom Rezo dugo “puhao za vrat” novim prvoligašicama, ipak je bilo samo pitanje razlike kojom će utakmica završiti. Na kraju se pokazalo da Kvarner ima veći izbor kvalitetnih igračica i veću taktičku širinu. Uostalom, Zagreb je završio sezonu sa skorom 2-4, dok je Kvarner na uvjerljivih 6-0. Sutra će još posljednji susret odigrati Mursa i Dubrava. Mursa je na 1-4, Dubrava na 2-3. Zagreb je izgubio sve šanse dok Dubravi igra čak i poraz od 20 razlike da bi osigurala plasman u A1 ligu slijedeće sezone. Mursa, pak, mora pobijediti sa 21 razlike.

– Najteže je igrati utakmice koje ni o čemu ne odlučuju, u kojima znate da ste bolji i da je pitanje samo razlike. Nismo obrambeno izgledali dobro u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini, 35 primljenih poena je previše. Međutim, imali smo danas odličnu Galušić, koja je igrala s bolovima u vratu.. Purina i Matijević standardne, iako ne i na najboljem nivou, Marošević jako dobra danas. Razočarani smo malo sa energetskim nivoom ekipe, međutim zbog bolesti, ozljeda i školskih obaveza ovaj smo tjedan trenirali rekreativno – i to se vidjelo. Međutim, uvjerljivo smo osvojili naslov prvaka A2 lige, u 2017. godini, imamo samo jedan poraz, i zaista nemam ni riječ prigovora na ovu ekipu, igračice i trenera Ivankovića. Čestitam im na ovoj sezoni – bila je teška, bila je dugačka ali – bila je uspješna. Kvarner je uspio ponovno ući u A1 ligu, i sad imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nove izazove – rekao je sportski direktor Željko Šljuka.

Kvarner je regularni dio lige završio na drugom mjestu skupine Jug, sa 9 pobjeda i 3 poraza i koš razlikom 828-602 (+226), odnosno +18,8 po utakmici, a Ligu za prvaka A2 lige i popunu A1 lige sa 6 utakmica, 6 pobjeda i koš razlikom 534-279 (+255) odnosno +42,5 po utakmici. Ukupno, 18 utakmica, 15 pobjeda, 3 poraza, koš razlika 1362-881 (+481), odnosno +26,7 po utakmici.