Kvarner lako preko Zadra do F4 Kupa Hrvatske

Mnogo lakše od očekivanog košarkašice riječkog Kvarnera pobijedile su u Zadru i izborile Final Four Kupa Repuiblike Hrvatske za žene “Ružica Meglaj-Rimac” Serijom 7:0 otvorile su utakmicu i odmah dale do znanja da su u Zadar došle po četvrtfinalnu pobjedu.

Zadar – Kvarner 43:80 (15:22, 12:16, 8:18, 8:24)

  • Zadar: Štrmelj 2, Radovčić -, M.Erslan 1, Marin 15, Nikpalj 9, A.Erslan 6, Dujić 2, Kalajžić 2, N.Dražević, Marošević 4, Pavičić 2. Trenerica: Marija Mazija
  • Kvarner: Perić 5, Tomić 3, Miletić -, Živadinović 13, Vrsaljko 12, Hajdin -, Serdar 7, Tomljenović 22, Čolić 15, Romih 3, Milković -. Trener: Damir Rajković

Zadranke su se nakon te serije nekako uspjele i vratiti na -4 (15:19), no mnogo kvalitetnija ekipa riječkog Kvarnera nije im dopustila ništa više od toga.Tomljenović, Čolić, Živadinović i Vrsaljko bile su raspoložene i efikasne pa su samo Tomljenović i Vrsaljko za prednost Kvarnera na poluvremenu od +11 zabile 25 od 38 koševa. Serijom od 13:0 u drugom poluvremenu Kvarner je stavio točku na i i sasvim se zasluženo priključio ostalim sudonicima F4 Ragusi, Croatiji 2006 i Medveščaku.

Marija Mazija, trenerica Zadra: “Nažalost, jučer smo samo u prvom poluvremenu uspjeli donekle parirati ekipi Kvarnera. Svjesni smo bili koja nam kvalitetna ekipa dolazi posebno što su oni u drugom djelu angažirali još dva pojačanja. S obzirom na sve probleme koje smo imali tjelom prošlog tjedna, željeli smo dati sve od sebe i odigrati što bolju utakmicu, ali ekipa Kvarnera je jučer odigrala vrhunsku utakmicu u oba pravca, i u obrani i u napadu, tako da smo se, nažalost, u trećoj četvrtini totalno raspali. Teško smo im parirati u njihovo visini i fizičkoj agresivnost u obrani. Napadački smo imali samo dvije raspoložive igračice Inu Marin i Laru Nikpalj. Čestitam ekipi Kvarnera i treneru i želim im uspjeh na F4.”

Foto: Ana Vrsaljko (plavi dres) raspoložena u Kvarnerovom dresu u svom Zadru / Snimio: Tonči Vlašić-dubrovački.hr