Kvarner izborio “majstoricu” u Zagrebu

Snimio: Arsen Miletić

Kvarner je u četvrtoj utakmici opet bio bolji od Medveščaka i na svom je parketu u Rijeci izborio “majstoricu” koja će se igrati u Zagrebu i koja će sigurno razriješiti dvojbu hoće li Medveščak obraniti naslov prvakinja Hrvatske ili će ga Kvarner osovojiti po prvi put u povijesti.

Kvarner – Medveščak 52:48 (10:19, 16:13, 14:7, 12:9)  (2:2)

  • Kvarner: Perić 5, Tomić 1 (1-2), Miletić, Živadinović 10 (4-6), Kovačević, Vrsaljko 5 (3-4), Hajdin, Serdar 2, Tomljenović 2 (2-2), Čolić 27 (6-8), Šimunović, Milković. Trener: Damir Rajković
  • Medveščak: Begić 8 (2-4), Perić 2 (2-2), Džankić 10 (5-7), Tikvić 10 (2-3), Borović 2 (2-2), Šeda 11, Todorić 2 (2-2), Petrak, Majstorović, Radoš, Premasunac 3 (1-2), Livajušić. Trener: Braslav Turić
  • Statistika

Medveščak je mnogo bolje ušao u utakmicu od Kvarnera i kontrolirao rezultat sve do isteka 30. minute kada su riječke košarkašice po prvi put na utakmici došle u vodstvo 40:39 tricom sa zvukom sirene najbolje igračice četvrte utakmice finalne serije Snježane Čolić kojoj je sve polazilo za rukom. Od te minute, u kojoj je zbog pet faulova parket morala napustiti Ana-Marija Begić, Kvarner je na krilima u prvom redu nezaustavljive Čolić stigao do pobjede. Medveščak se vraćao u vodstvo i u posljednjoj četvrtini, u 39. minuti košem Ružice Džankić sa crte slobodnih bacanja bilo je 45:44 za Medveščak. Monika Tomljenović, na ovoj utakmici izrazito realizatorski neraspoložena, ipak je pogodila oba slobodna bacanja i dovela Kvarner u vodstvo 46:45. A onda je posljednju minutu virtuozno odigrala Snježana Čolić. Najprije je loše čuvana “s parkinga” pogodila tricu za 49:45, odmah joj je uzvratila Silva Šeda za 49:48, a nakon faula Ive Borović opet je sa crte slobodnih bila precizna Čolić za 51:48. Još jednom je tricom pokušala Šeda ali bezuspješno, a Čolić nakon Medveščakova faula iz slobodnih bacanja podiže rezultat na 52:48. Šeda je opet pokušala smanjiti tricom rezultat, opet promašila, loptu je uhvatila Barbara Perić i tu je bio kraj. Riječko slavlje moglo je početi.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Brzih pet faulova Ana-Marije Begić nas je izbacilo iz takta, izgubili smo igru sa dva centra. Idemo u petu utakmicu i ako nismo sposobni pobijediti, nismo ni zaslužili naslov prvaka. U trećoj četvrtini nismo razvijali ni kontre ni polukontre, imali smo jalove napade i 48 postignutih koševa malo je za jednu ozbiljnu ekipu. Idemo se rekuperirati i u petoj utakmici obraniti naslov.”

Damir Rajković, trener Kvarnera: “Stalno sam govorio da naše prve dvije utakmice nisu realna slika vrijednosti Kvarnera, a i najveći broj utakmica koje smo igrali protiv Medveščaka su rezultatski bile tu negdje. Znali smo da možemo i evo to i pokazali. U petoj utakmici u Zagrebu, koja odlučuje o prvakinjama Hrvatske, sve je moguće.”

Kako je s utakmice izvijestio riječki Novi list, možete pročitati ovdje.

Foto: Sa četvrte utakmice Kvarner – Medveščak / Snimio: Arsen Miletić