Kvarner – FSV 0:218, osvrt trenera FSV-a Franje Šiljega na mlađekadetski turnir u Gospiću

Gotovo bismo rezultat utakmice mlađih kadetkinja Kvarner – FSV 0:218, koja je prošlog vikenda, točnije u subotu, igrana u Gospiću u okviru županijske lige Primorsko-goranske županije, mogli svrstati u rubriku “Vjerovali ili ne”. Čak bi, možda, mogla ući i u Guinessovu knjigu rekorda. Treba dodatno provjeriti. No, priznat ćete rezultat koji se ne postiže “svako stoljeće”. Osvrt na taj turnir u Gospiću dao nam je trener FSV (Flumen Sancti Viti) iz Rijeke Franjo Šiljeg.

“U subotu 1.4. odigrali smo prve dvije od četiri utakmice regionalne lige regije Zapad za mlađe kadetkinje. U Gospiću su se odigrale ukupno tri utakmice sa sljedećim rezultatima: ŽKK Gospić – ŽKK Kvarner 104:5, KK FSV – ŽKK Kvarner 218:0 i KK FSV – ŽKK Gospić 81:32. Sljedeći vikend nam preostaju posljednje dvije utakmice s KK Stojom i ŽKK Pula Črnja Tours, te time završavamo našu regionalnu ligu regije Zapad. U slučaju pozitivnih rezultata u preostalim utakmicama naše će se djevojke plasirati na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske – rekao nam je trener Šiljeg osvrćući se na doista raritetski rezultat u utakmici protiv Kvarnera:

“Mnoge će iznenaditi ukupna koš razlika, te se samo po sebi nameće pitanje što se u Gospiću događalo. Dogodilo se to da je netko svjesno prijavio djevojčice u regionalnu ligu, u koju po svojem uzrastu, košarkaškom znanju i kratkoćom treniranja (dva mjeseca) nikako nisu dorasle ovom službenom natjecanju čiji će se pobjednik plasirati na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Naime, u našoj županiji djevojčice ovog uzrasta mogu igrati županijsku ligu mlađih kadetkinja 2003. godište, ligu dječaka i djevojčica 2004. godište i mini basket ligu 2005. godište, ove posljednje dvije se igraju po pasarela pravilima. To spominjem zbog sljedećeg, a to je, da naša županijska liga Primorsko goranske županije broji 7 klubova, trebala je brojati 8 klubova, ali je ŽKK Kvarner odustao početkom lige neodigravši niti jedno kolo. Zašto je netko prijavio te djevojčice u “izbornu” ligu, treba pitati drugu stranu. Pod “izbornom” ligom mislio sam što se tiče klubova Primorsko goranske županije, jer postoji županijska, a ovu ligu biraju klubovi koji imaju afiniteta za plasman na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Ja samo mogu reći za svoje cure koje redovito i savjesno treniraju da su tijekom utakmice bile dostojanstvene, niti su u kojem trenutku ismijavale, niti omalovažavale, niti podcjenjivale djevojčice iz Vrbovskog. Te su svojim pristupom pokazale da poštuju sebe, sport koji igraju, natjecanje, trenere i klub.”

  • Kvarner – FSV 0:218 ( 0:53, 0:39, 0:60, 0:66)
  • FSV: Kelentrić 32, Peričić, Maržić 28, Majdandžić 30, Srdoč 17, Periša 16, Filipović 33, Trbojević 20, Ožbolt 23, Gulin 12, Bašić.

– Kako je izgledala druga utakmica s Gospićem?

– Drugu utakmicu smo počeli dosta opušteno, što je rezultiralo dobrom igrom Gospića. Tijekom jednog napada u drugoj četvrtini ozlijedile su nam se dvije važne igračice Lucija Kelentrić i Ivana Majdandžić. Još ako njima pridodamo Elenu Bašić koja se ozlijedila u prvoj utakmici, nastavili smo igrati utakmicu s dosad neuigranom petorkom. Gospić se početkom treće četvrtine približio na svega četiri razlike 28:32, međutim nakon minute odmora kreće serija kojom se odvajamo na veću razliku i mirno privodimo utakmicu kraju.

Gospić – FSV 32:81 (10:18, 12:3, 7:15, 3:35)

  • FSV: Kelentrić 8, Peričić, Maržić 4, Majdandžić 6, Srdoč 20, Periša 13, Filipović 8, Trbojević 10, Ožbolt 10, Gulin 2, Bašić
  • Gospić: Strilić 19, Drašković 3, Kolačevic 0, Rukavina 4, Radulović 0, Binički 0, Tomljenović 3, Asić 0, Milinković 0, Petrović 1, Milković 0, Maras 2, Baričević 0.

Foto: Ekipa FSV-a nakon pobjeda u Gospiću / FB