Kvalifikacijski susret s Njemačkom utakmica istine hrvatske ženske košarke

Polako ali sigurno primiče se i treći završni kvalifikacijski krug za sudjelovanje na Europskom prvenstvu na ljeto 2021. godine. Dana 4. i 6. veljače odigrat će se preostali susreti u  svih devet kvalifikacijskih skupina i sve će biti poznato tko još, osim domaćina Francuske i Španjolske, dvije ponajbolje europske reprezentacije, ima kartu za EuroBasket 2021. Doduše već se i prije “trećeg prozora” zna da su plasman sigurno izborile Slovenija (iz A skupine), Srbija (E) i Belgija (G). U ostalih šest skupina sve je otvoreno.

Podsjetimo da na EuroBasket 2021. izravno ide devet pobjednika skupina i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Posebno će biti zanimljivo kojih će pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija iz devet skupina uspjeti otići na europsko prvenstvo.

Utakmica istine za hrvatsku žensku košarku igra se 4. veljače u 15.30 sati u Areni u Rigi. Dobije li Hrvatska utakmicu, sigurno ide na EuroBasket, izgubi li – slijede kalkulacije i izračuni kojih je pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija i je li Hrvatska među njima. Njemačka je reprezentacija za svaki respekt jer u njezinim redovima igra igračica svjetske kvalitete Satou Sabally, koja trenutno brani boje turskog Fenerbahcea, potom Marie Guelich (Valencija), Sonja Greinacher (Arka Gdynia) i druge njemačke internacionalke.

Tihomir Begić

Foto: Prva perjanica Njemačke Satuo Sabally na utakmici Hrvatska – Njemačka u Zaboku /fiba.com