Kvalifikacijska utakmica Srbija – Hrvatska važna i jednima i drugima

Dok se ženska seniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske već drugi dan sprema za kvalifikacijski susret sa Srbijom, izbornica Srbije Marina Maljković za treći kvalifikacijski krug, u kojem osim sa Hrvatskom igra i u gostima sa Bugarskom, odredila je 18 košarkašica koje će braniti boje aktualnih europskih prvakinja, a to su: Yvonne Anderson, Katarina VučkovićMina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stančev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

– Okupile smo se  danas i preostale su još dvije utakmice u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prva utakmica je veoma važna, jer igramo sa Hrvatskom kod kuće. To je ekipa koja je od našeg prethodnog duela promijenila roster, u smislu da će koristiti naturaliziranu američku igračicu koja će im znatno pomoći. Mislimm da je ta utakmica veoma važna za nas, jer smo svjesne da su, ukoliko pobijedimo, kvalifikacije za nas uspjele, da smo uspjele ostvariti naš cilj, tako da mislim da je prvi fokus na toj utakmici i da ćemo se potruditi da se u narednih par dana spremimo što bolje – izjavila je kapetanica košarkaške reprezentacijen Srbije Tina Krajišnik.

U odnosu na sastav Srbije koji je igrao u Zaboku nedostaje Sofija Olić, a novopozvane su Katarina Vučković, Katarina Zec, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stančev, Kristina Topuzović i Maja Škorić. U sastavu Hrvatske u odnosu na susret u Zaboku nedostaju: Anđela Marić, Nina Dedić, Ana Petrak, Ivana Dojkić i Klaudija Periša. Link na tu utakmicu u Zaboku imate OVDJE.

Utakmica Srbija – Hrvatska na programu je u četvrtak od 18 sati u novobeogradskoj sportskoj dvorani “Ranko Žeravica”.

Ženska košarka/tb

Foto: Detalj s prve kvalifikacijske utakmice Hrvatska – Srbija igrane u Zaboku – kapetanica Srbije Tina Krajišnik šutira na koš/ fiba.com