Kup Ružice Meglaj Rimac – očekivano finale Trešnjevka 2009 – Medveščak danas u 17 sati (HTV 2)

Kako se i očekivalo ovogodišnje finale Kupa Ružice Meglaj Rimac u Omišu bit će zagrebačko. Naime, danas su u polufinalnim utakmicama finale ovogodišnjeg kupa izborile dvije zagrebačke ekipe – Trešnjevka 2009 i Medveščak, aktualni pobjednik Kupa. U prvoj polufinalnoj utakmici Trešnjevka je pobijedila Pulu, a u drugoj Medveščak domaćina Omiša. Finale se igra danas (nedjelja, 26. ožujka) uz izravan prijenos na HTV-u 2 s početkom u 17 sati.

Pula Črnja Tours – Trešnjevka 2009 61:79 (12:19, 16:19, 14:15, 19:26)

  • Pula Črnja Tours: Đukić 10, Đikić 6, Miletić 3, Perko 9, B.Trehub 8, Hajdin 9, Prugovečki 0, Demirović 0, Ramljak 0, K.Trehub 16. Trener: Ivan Đukić
  • Trešnjevka 2009: Katavić 5, Erjavec 16, Mühl 8, Marta Galić 0, Pavić 10, Marija Galić 2, Lelas 20, Kostić 9, Zadro -, Savić -, Vujadinovic 9, Ujević -. Trener: Dean Nemec

Ivan Đukić, trener ŽKK Pula Črnja Tours: “Zaslužena pobjeda Trešnjevke 2009. Danas su zaista bili bolji od nas, bili su kompletni. Imali su dominaciju u gotovo svim segmentima igre. Mi smo u onom trenutku, kad smo došli do izjednačenja (28:28), odigrali katastrofalnih minutu i pol, gdje nam je Trešnjevka napravila seriju od 10:0. Poslije smo se teško mogli vratiti. Smanjili smo na pet razlike, a onda se dogodilo nekoliko pogrešaka mojih igračica, ali dobro, to ćemo staviti i na mladost. Trešnjevka je to privela kraju i zasluženo dobila utakmicu.”

Dean Nemec, trener ŽKK Trešnjevka 2009: “Moram priznati da sam zadovoljan ulaskom u finale. To je bio jedan od ciljeva sezone. Tako smo ponovili rezultat koji smo imali prije tri sezone. S obzirom na mladost ekipe i samo dvije seniorke u rosteru, mislim da je to zadovoljavajući uspjeh. Ekipa Pule nam je zadala puno problema danas, odnosno tražili su od nas da igramo dobro i morali smo se dobro oznojiti, dobro igrati i iskoristiti sve resurse koje imamo da bismo ih pobijedili. Mislim da su se dobro pripremili za ovu utakmicu. Nadam se da smo zajedno s njima pružili dobru igru i da je publika uživala u ovoj utakmici.” (HKS)

Pula je i treći put ostala bez finala i to u utakmici protiv Trešnjevkem koja ju je u ovoj sezoni treći put pobijedila u Omišu. Raspoložena je bila tek Katarina Trehub, ali njenih 16 koševa bilo je premalo da se ugrozi Trešnjevku koju je predvodila hrvatska reprezentativka Ana Lelas. Dvije do sada najefikasnije košarkašice Pule ove sezone, Lea Miletić i Maja Ramljak, u ovom najvažnijem susretu sezone postigle su tek 3 koša.

Omiš – Medveščak 38:60 (6:8, 9:16, 7:15, 16:21)

  • Omiš: Puljić 16, Vrvilo 2, Kalajžić 5, Pejković -, Buljubašić -, Baučić Dilber 6, Lozić Dinčić 0, Pezo 4, Vrdoljak 3, Modrić 2, Jerčić 0, Podrug 0. Trenerica: Sandra Pešić
  • Medveščak: Petrak 3, Arežina 1, Nimac 8, Tadić 6, Borović 8, Todorić 1, Uzelac 2, Majstorović 11, Radoš 8, Dij. Grizelj 0, Bura 10, Macan 2. Trener: Braslav Turić

Sandra Pešić, trenerica ŽKK Omiš: “Prije svega bih želljela čestitati ekipi Medveščaka. Dokazali su da su daleko najbolja ekipa. Čestitam svojim igračicama, ali isto smatram da su ‘pokleknule’ pred publikom, pred atmosferom. Još nisam doživjela da mi nismo zabili nijedan šut izvana, to je nemoguće. Mislim da nismo odigrali nikad goru utakmicu, ali kažem, ne mogu im zamjeriti jer nisu nikad igrale pred ovakvom atmosferom, a i protivnik je naravno bio odličan.”

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak: “Prije svega bih čestitao Omišu na superiornosti u A2 ligi i na tome da su izbacili iz igre dva kluba A1 ligaša.  Cijelo vrijeme sam govorim kako je Omiš prvoligaška ekipa koji igra drugu ligu. Da su oni ove sezone igrali prvu ligu, oni bi bili treća ili četvrta ekipa u Hrvatskoj. Tako da sam znao da će nas čekati tvrda, čvrsta utakmica. Jednstavno se nismo mogli u ovako kratkom roku adaptirati na koševe, na parket, na lopte… To nije opravdanje za ovakav napad da smo u prvoj četvrtini praktički zabili osam poena. Ono što je naša najbolja stvar večeras je bila obrana, bez obzira na loše napadačko raspoloženje. Igramo onoliko koliko nam protivnik dopusti. Mislim da je Omiš napravio pravu stvar ove sezone. Nadam se da su moje cure večeras potrošile sve ono loše i da ćemo sutra u finalu s Trešnjevkom pokazati puno bolje lice i prezentirati ono što radimo tijekom cijele godine. Ne znamo koliko smo favoriti s obzirom da su se oni malo manje potrošili od nas. Kad tako lagano pobjeđujete nije jednostavno psihološki ekipu pripremiti za to sutra. Očekujem u finalu zaista jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu.” (HKS)

Patricija Bura opet je završila utakmicu sa double-double učinkom (14 skokova i 10 koševa), a najefikasnija na utakmici bila je Katarina Puljić. Medveščak je imao slab šut, neuobičajeno slabo pogađao je trice, tek 15 posto (3 od 20) i stoga je utakmica završila s malim brojem koševa. Najefikasnija kod Medveščaka bila je Anja Majstorović sa 11 koševa. Omišu nije pomogla ni novopridošla bivša reprezentativka Matea Vrdoljak.

Foto: Medveščak sutra brani Kup Ružice Meglaj Rimac u susretu protiv Trešnjevke 2009 / Snimila: Anna Ferlatti