Krenule pripreme, a evo i satnica utakmica Hrvatske na Europskom prvenstvu 2021.

  • Atmosfera je super, kao i uvijek kad se okupimo. Nismo se vidjele par mjeseci i jedva smo čekale da se ponovno okupimo i da krene ciklus priprema za EuroBasket”, potvrdila je i Ana-Marija Begić, dugoogodišnja reprezentativka i u prošloj sezoni članica talijanske Virtus Bologne, polufinalista talijanskog prvenstva. Sada krećemo za Sv. Martin, nakon par dana odlazimo u Poreč, imat ćemo i dosta pripremnih utakmica. Većina je cura prije tjedan-dva završila svoje sezone, sve smo u formi i zdrave smo. Na nama je sada da odradimo super treninge i pripreme!” 

A pripreme su započele danas popodnevnim treningom u Svetom Martinu na Muri, a više sa okupljanja naših košarkašica možete vidjeti onako kako ih je kroz objektiv fotoaparata vidio Marin Sušić.

Inače, reprezentacija Hrvatske sudjeluje na Europskom prvenstvu koje se  od 17. do 27. lipnja igra u Strasbourgu i Valenciji. Hrvatska je ždrijebom smještena u skupinu D sa domaćinom Francuskom, potom Rusijom i Češkom. Utakmice u skupini igrat će u Strasbourgu.

Izabranice Stipe Bralića turnir otvaraju 17. lipnja u 21 sat, i to odmah protiv moćnog domaćina Francuske. Igru Francuske, viceprvaka Europe, dobro znamo, a njihovu vedetu Sandrine Grudu posebno poznaju naše reprezentativke Begić, Premasunac i Tikvić koje su u talijanskoj Serie A1 već odmjeravale snage jer ona brani boje talijanskog Familla Schia koji igra finale protiv Umane Reyer Venezie.

Sutradan, 18. lipnja u 18 sati, na rasporedu je Rusija. Uvije teška i neugodna, ali ne i nepobjediva. Potom slijedi dan odmora, a nakon njega, 20. lipnja u 18 sati na posljednjoj utakmici u grupnoj fazi natjecanja na red dolazi Češka.

Pobjednik skupine će se izravno plasirati u četvrtfinale, druga i treća reprezentacija će 21. lipnja igrati kvalifikacijsku utakmicu za četvrtfinale, a četvrtoplasirane reprezentacije odmah odlaze kući.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su 23. lipnja. Nakon toga sve reprezentacije sele u Valenciju, gdje su 26. lipnja na rasporedu polufinala, kao i utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta. Utakmica za brončanu medalju bit će odigrana 27. lipnja, s početkom u 18 sati, a finalna utakmica će započeti u 21 sat.

Valja napomenuti i da će šest najbolje plasiranih ekipa s Europskog prvenstva ujedno osvojiti i mjesto na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022.

HKS/ŽK

Foto: Hrvatska pred odlazak na pripreme u Sveti Martin na Muri / Snimio: Marin Sušić/hks