Kreću pripreme seniorki za EP u Francuskoj

Hrvatska na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Sutra (petak, 10 svibnja 2013.) u 18.00 sati u Slavonskom Brodu u Sportskoj dvorani “Vijuš” održat će se tiskovna konferencija povodom okupljanja ženske seniorske košarkaške reprezentacije, koja će pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj započeti u Slavonskom Brodu. Konferencija će se održati u prostorijama kluba “Đuro Đaković”, a medijima će se obratiti izbornik reprezentacije Stipe Bralić te igračice Anđa Jelavić i Jelena Ivezić.

U 18.30 sati započet će prvi trening reprezentacije, a prvih 15 minuta bit će otvoreno i slobodno za snimanje i fotografiranje. Prema posljednjim informacijama zbog zdravstvenih razloga nije se mogla odazvati Mirna Mazić, pa je izbornik dodatno pozvao Teu Buzov iz Rockwool Pule.

Nakon Slavonskog Broda reprezentacija će boraviti i u Dubrovniku, odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a 15. lipnja počinje Europsko prvenstvo. Hrvatske reprezentativke u prvom će krugu igrati u skupini D, u Trelazeu, s Češkom, Litvom i Bjelorusijom. U drugi krug idu po tri najbolje plasirane reprezentacije iz skupina, a nakon toga će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Hrvatska u Francusku ide bez jedne od svojih stožernih igračica, Sandre Mandir, koja je na prošlom Eurobasketu, 2011. u Poljskoj, bila u najboljoj petorci prvenstva.

Foto: Olimpijska Hrvatska – slična reprezentacija ide i u Francusku ( Snimio: FIBA Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime