Kreće i juniorska Hrvatska

Juniorska reprezentacija Hrvatske (U18) 7. srpnja kreće s pripremama za europsko prvenstvo A Divizije koje se ove godine održava u Hrvatskoj – u Vukovaru i Vinkovcima.

Tuhelj je polazna destinacija od koje će trener Braslav Turić i njegov pomoćnik Goran Šućurović krojiti planove za teške zadaće koje ih očekuju u Slavoniji. Nakon Tuhelja juniorke će otputovati u Francusku gdje će 12. srpnja započeti odmjeravanje snaga na pripremnom turniru. Iz Francuske se vraćaju u Daruvar 17. srpnja, a 23. odlaze u Veliku, tradicionalno okupljalište hrvatskih reprezentacija. Sa Slovenijom će 26. i 27. srpnja u Sloveniji odigrati dvije prijateljske utakmice, a 28. ponovno se vratiti u Veliku.

Od 2. kolovoza sudjelovat će na još jednom turniru, ovoga puta u Mađarskoj, a 7. kolovoza odlaze u Vukovar. U Vinkovcima će biti 12. kolovoza gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s Francuskom, a 15. kolovoza, na Veliku Gospu, starta prvenstvo Europe U18. Podsjetimo, naša juniorska reprezentacija (U18) igra u vrlo jakoj skupini B sa Španjolskom, Rusijom i Velikom Britanijom u Vinkovcima.

Širi popis juniorki za europsko U18 prvenstvo: Antonia Chiabov (Jolly JBS), Klaudija Periša (Jolly JBS), Inja Butina (Novi Zagreb), Nika Sarjanović (Novi Zagreb), Ena Miličević (Novi Zagreb), Lana Rački (Trešnjevka 2009), Patricija Bura (Trešnjevka 2009), Martina Čubrić (Croatia 2006), Matea Pleš (Croatia 2006), Katarina Matijević (Croatia 2006), Ana Tomičić (Ragusa), Petra Lovrić (Požega), Emily Mršić (Pleter), Paula Jurjević (Medveščak), Helena Pračuk (Brod i Antonija Božić (Brod na Savi).

Foto: Antonija Chiabov trebala bi biti oslonac naše juniorske reprezentacije / Snimio: FIBA Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime