Kreće četvrta, velikogorička faza priprema Hrvatske

Kako su god hrvatske košarkašice uspješno završile prvu fazu priprema u Svetom Martinu na Muri, drugu u Poreču i treću u Splitu, to se očekuje i od četvrte velikogoričke koja je upravo danas startala. Još je ostalo samo deset dana za “glazuru” seniorske Hrvatske za Europsko prvenstvo 2021. godine i to je to. Stipe Bralić i njegov stručni stožer dobili su svih šest pripremnih utakmica protiv reprezentacija koje će se također naći na EuroBasketu 2021. godine (Crna Gora, Bosna i Hercegovine, Slovačka i Grčka), a u Velikoj Gorici ih čeka još samo jedna utakmica prije odlaska u Francusku u Strasbourg, koji je planiran za 14. lipnja. Odmjerit će snage s Poljskom koja se nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo. Utakmicu protiv Poljske Hrvatska igra 11. lipnja.

Podsjetimo da Hrvatsku na EuroBasketu u skupini D očekuju iznimno jaki protivnici – domaćin Francuska, viceprvakinje Europe i jedan od favorita za naslov prvakinja Europe, potom iznimno jaka Rusija i respektabilna Češka. No, sve reprezentacije na EuroBasketu imaju svoje kvalitete i sad je vrijeme da naše djevojke pokažu što znaju i što mogu.

Pregled ostalih skupina na Europskom prvenstvu koje se od 17. do 27. lipnja igra u Francuskoj (Strasbourg) i Španjolskoj (Valencija):

 

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Hrvatska na pripremama u Splitu / Snimio:fbhks