Kovač: Nismo još u finalu doigravanja

Pet uzastopnih pobjeda košarkašica Medveščaka doveo je sastav Viktora Kovača u sami vrh Premijer lige za prvaka i na korak od finala i trenutno prvoplasirane Raguse koju su upravo Medekice nadigrale prije tjedan dana i tako zaustavile niz Dubrovčanki od dvije godine bez poraza

  • Zasigurno je utakmica protiv Raguse najbolja utakmica ove ekipe u ovom sastavu. U dobrom smo ritmu ali gledamo i dalje samo utakmicu po utakmicu. Iako smo blizu finala doigravanja, mi tu još uvijek nismo i to moramo potvrditi kroz ove tri utakmice. Sve je još uvijek otvoreno. Objektivno Ragusa je sa svojim iskusnim igračicama prvi favorit za prvo mjesto iako još postoje neke mogućnosti da se i mi dokopamo prve pozicije iako to u ovom trenutku nije najrealnije – kaže Kovač.

Žalite li za onim startnim domaćim porazom od Murse VROS zbog kojeg je u ovom trenutku Medveščak mogao biti na prvom mjestu?

  • To nikada nećemo znati što bi bilo kasnije da smo pobijedili tu utakmicu. Ja bih to opisao na način da je moja mlada ekipa koju čine igračice od 16-22 godine trebala svojevrsni impuls ili neki događaj koji bi u njima probudio njihove stvarne mogućnosti. Treba ipak reći da smo mi jedina ekipa u ligi koja nema barem jednu iskusnu igračicu jer sve druge ekipe imaju i to je prilično značajna činjenica.

U subotu (18.00) nas očekuje četvrti međusobni susret Trešnjevke 2009 i Medveščaka ove sezone, a u prethodna tri svi tri puta slavile su domaće ekipe. Medveščak ima dvije pobjede na svojoj Pešćenici.

  • Objektivno mi smo i u prvoj utakmici jesenas u Domu sportova imali priliku upisati pobjedu, ali nismo uspjeli u završnici. Mi Trešnjevku iznimno respektiramo i poštujemo i kao sve druge ekipe. Znam da će nas čekati teška utakmica i uvijek motivirani domaćin. Nama prošlotjedna pobjeda protiv Raguse neće ništa značiti ako nećemo biti u pravom izdanju kakvom smo bili u posljednjim utakmicama. Naša želja je naravno pobjeda i tako ćemo se postaviti. Sve prethodne utakmice s Trešnjevkom treba ostaviti sa strane jer ovo su sada nove okolnosti i nove činjenice i ako želimo doći do pobjede moramo biti 100 posto unutra – zaključio je trener Medveščaka.

Krešimir Galić/KSZ

Foto: Viktor Kovač sa svojim medekicama za vrijeme jednog time-outa/ Snimio: Marin Sušić/ HKS