Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu opet najbolje

Na finalnom turniru za žensku košarku u Poreču na Sveučilišnim sportskim igrama Hrvatske Unisport finals 2016 sudjelovale su ekipe sveučilišta iz Osijeka, Zadra, Splita i Zagreba. Naslov je osvojila ekipa Sveučilišta iz Zagreba nadrigravši ekipu Sveučilišta iz Osijeka. U uzbudljivoj utakmici za treće mjesto Zadranke su bile bolje od splitske sveučilišne ekipe. Najboljom igračicom turnira proglašena je Ina Marin.

– Ovo je bila odlična uvertira pred Europske sveučilišne igre koje se u srpnju igraju u Zagrebu i Rijeci. Okosnicu naše ekipe čine igračice zagrebačkog Medveščaka koje su i na ovoj završnici pokazale zavidnu kvalitetu. Ne treba zaboraviti spomenuti i ostale igračice koje su u potpunosti opravdale moje povjerenje. Znatno manju minutažu na turniru dobila je Anja Majstorović koja se vraća nakon ozlijede, dok ćemo kvalitetu više dobiti i kada se treninzima priključi Anja Škara koja, iako je bila u sastavu, zbog ozljede nije igrala na ovome turniru– rekla nam je trenerica pobjedničke ekipe Anđa Jelavić koja će i na Europskim sveučilišnim igrama u srpnju voditi naše najbolje košarkašice.

U pobjedničkoj ekipi Sveučilišta u Zagrebu nastupale su: Marija Radoš, Ana Karaga, Anja Škara, Sara Plavljanin, Danijela Fuštin, Marina Giljanović, Marina Lidija Kalebić, Ružica Džankić, Iva Todorić, Marijana Mamić, Anja Majstorović i Zrinka Spretnjak! Trener: Anđa Jelavić, pomoćni trener: Zvonimir Osičan, predstavnik Sveučilišta: Jure Vulić

  • 1. polufinale: Zagreb – Zadar 79:60
  • 2. polufinale: Split – Osijek 57:68
  • za 3. mjesto: Split – Zadar 56:57
  • za 1. mjesto: Osijek – Zagreb  42:79

Foto: Košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu opet najbolja u Hrvatskoj / fb