Košarkašice Šibenika najbolja ženska ekipa Šibenika 2019. godine

Lijepo je kad bilo koja sredina (koja sreća da to radi svaka, op.a.) odaje priznanje svojim sportašima, bira najbolje, uručuje im nagrade i priznanja i tako ih motivira da nastave sa još više volje i elena postizati što bolje rezultate ali i u širim okvirima promovirati sredine iz kojih dolaze. Šibensko Kazalište bilo je mjesto promocije najboljih što Šibenik ima u sportu, a nas je naravno zanimalo kome je stručni žiri u oblasti ženske košarke dodijelio priznanje i  “stegnuo ruku”.

Posebno veliki preporod Stipe Bralić je donio kao izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske

Ženski košarkaški klub Šibenik najbolja je ženska ekipa Šibenika. Prošle su godine bile finalistice Kupa Ružice Meglaj Rimac. Potvrdile su i svojim igrama u Prvenstvu da se ženska košarka vraća na Baldekin u svom najljepšem izdanju. A za to je osim košarkašica i predsjednika Periše zaslužan trener Stipe Bralić koji je u izboru najboljeg trenera bio “srebrni”. Žiri mu je dodijelio to mjesto mada ne bi bilo nezasluženo da je bio i najbolji jer je s njim došla renesansa šibenske ženske košarke. Kako sada stvari stoje, Šibenik će i ove godine sudjelovati na F4 Prvenstva Hrvatske, ima izgleda za plasman na Final 4 Kupa, igra sve bolje. Posebno veliki preporod Bralić je donio kao izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske sa kojom je u kvalifikacijama odlično startao sa dvije pobjede i “odškrinuo” vrata Europskog prvenstva 2021, prvenstva na kojem Hrvatske nije bilo još od 2015. godine.

Za dobre sportske rezultate treba dosta i novca pa je u tom kontekstu lijepo zvučao govor šibenskog gradonačelnika Željka Burića, koji je istaknuo kako stavka za sport u gradskom proračunu za 2020. godinu iznosi 13,5 milijuna kuna, od čega je oko 5,5 milijuna namijenjeno sportskim klubovima. Vjerujemo kako će se taj kolač pravedno raspodijeliti i da će i ŽKK Šibenik dobiti ono što mu po rezultatima i radu i pripada.

(žk)

Foto: Košarkašice ŽKK Šibenik, najbolja ženska ekipa u Gradu Šibeniku/sibenski.hr