Košarkašice o četvrtoj utakmici finalne serije za prvakinje Hrvatske Kvarner – Medveščak (1:2)

Nina Premasunac zabija

Sutra navečer (srijeda, 29. travnja) u 19 sati na riječkoj Kozali se igra četvrta utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske. U međusobnim susretima trenutni omjer je 2:1 za Medveščak i četvrta utakmica je još jedna prilika da se Medveščak u sred Rijeke okiti naslovom ili pak prilika Kvarneru da izjednači rezultat na 2:2 i inauguraciju prvakinja za ovu sezonu odgodi za subotnji susret u Zagrebu. A onda u eventualnoj zagrebačkoj utakmici ili će Medveščak obraniti naslov prvakinja ili će ga pak Kvarner po prvi put u povijesti osvojiti. Medo ima dvije meč lopte, Kvarner za sada niti jednu. Jedino što je od početka finalne serije bilo sigurno jest činjenica da će kapetanica Perić podignuti pobjednički pehar. Hoće li to biti Medveščakova Petra ili Kvarnerova Barbara, ostaje da se vidi. A što o četvrtoj utakmice finalne serije za prvakinje Hrvatske u košarci misle i što od nje očekuju akteri ove vrlo zanimljive završnice.

Barbara Perić, kapetanica Kvarnera: “Nismo se predali nakon rezultata 2:0 već smo išli na sve ili ništa i tako smanjili rezultat na 2:1 na gostujućem terenu što nam je dalo još veću motivaciju i želju da pokažemo da s razlogom igramo finale prvenstva. Očekujemo tešku i neizvjesnu utakmicu ali igramo na svom parketu i dat ćemo sve od sebe da zadnja utakmica bude u subotu u Zagrebu.”

Monika Tomljenović: “Očekujem zanimljivu utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe da bismo izjednačile omjer i izborile još jednu utakmicu. Pritisak je na objema stranama tako da će pobijedit ona ekipa koja bude imala hladniju glavu. Vjerujem u svoju ekipu i u to da možemo izboriti petu utakmicu.”

Petra Perić, kapetanica Medveščaka:  “Od ove utakmice očekujem sve suprotno od zadnje u Zagrebu u kojoj je Kvarner uspio usporiti naš napad i protok lopte. Zato u ovoj utakmici moramo imati bolju obranu, sa puno više kontri, brzi protok lopte na zonu i što preciznija slobodna bacanja koja su nas koštala poraza u Zagrebu. Vjerujem da možemo odigrati kao i zadnji put u Rijeci!”

Iva Borović: “Očekujem jednu tešku utakmicu. Mi želimo pobjedu i obranu naslova, ali moramo puno bolje odigrati na njihovu zonsku obranu koju očekujemo i sljedećih 40 minuta te im ne dopustiti ‘laku’ igru u napadu.”

Ružica Džankić: “Sutra očekujem još jednu tešku utakmicu. Ovo nam je već sedma međusobna utakmica ove sezone i znamo sve jedni o drugima.  Za pobjedu će nam trebati igra na razini prve dvije utakmice, ako ne i bolja, ali mislim da s pravim pristupom i čvrstom obranom držimo sve u svojim rukama.”

Pregled dosadašnji međusobnih susreta Medveščaka i Kvarnera u finalnoj seriji za prvakinje Hrvatske:

  • Zagreb: Medveščak – Kvarner 82:54 (prva utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske) (1:0)
  • Rijeka: Kvarner – Medveščak   49:71 (druga utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske) (0:2)
  • Zagreb: Medveščak – Kvarner  58:59 (treća utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske) (2:1)
  • Rijeka: Kvarner – Medveščak  ? (četvrta utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske (?)

Evo i nekoliko zanimljivih statsitičkih podataka. U tri dosadadašnje utakmice najefikasnije su bile: 1. Ana-Marija Begić (54 koša), 2. Milana Živadinović (44), 3. Iva Borović (40), 4. Iva Serdar (26), 5. Ivana Tikvić i Snežana Čolić po 25 koševa, 6. Ružica Džankić, Nina Premasunac, Ana Vrsaljko i Monika Tomljenović po 23 koša, itd…

Kad je valorizacija u pitanju poredak je slijedeći: 1. Ana-Marija Begić 67 (29+20+18), 2. Milana Živadinović 60 (16+28+16), 3. Iva Borović 38 (28+4+6), 4. Ivana Tikvić 36 (-1+24+13), 5. Iva Serdar 32 (14+4+14), itd…

Najbolje asistentice u ove tri do sada odigrane utakmice finalne serije su: 1. Petra Perić 14 (6+4+4), 2. Milana Živadinović 12 (5+3+4) i Snežana Čolić 12 (1+4+7), 3. Ružica Džankić 7 (2+2+3), 4. Barbara Perić 6 (1+2+3) itd…

Foto: Detalj s druge utakmice u Rijeci / Snimio: Arsen Miletić