Košarkašice Broda na Savi krenule punom parom, 12. i 13. rujna odlaze na pripremni turnir u Mađarsku

Evo nekoliko vijesti vezanih i za prvoligaškog debitanta u najboljoj ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske, slavonskobrodsku žensku košarkašku ekipu Brod na Savi. U prvoj, seniorskoj, postavi u kojoj su uglavnom sve juniorke od prošle sezone nema Antonije Božić koja je otišla u američku državu Texas na koledž, dok su na studije u Zagreb i Opatiju otišle Vedrana Krajnović i Irena Kolesarić. Za razliku od proljeća u ekipu se vraćaju Helena Pračuk i Kristina Lutz, dok je jedina nova Martina Šuster iz zagrebačke Croatije koja se slijedeće godine udaje u Slavonskom Brodu te ostaje živjeti u gradu na lijevoj obali rijeke Save. S obzirom da su Brod na Savi napustila dva centra Kolesarić i Krajnović, ostvarila se i velika želja kluba je da se ponovo aktivira Marina Akšamović – Ćurković. Dragica Drmić se također priključila treninzima.

– Ovog ljeta su četiri igračice kluba bile pozvane u razne reprezentacije Hrvatske. U kadetskoj su bile Martina Pandža Brnić, Iva Šarić i Mihaela Lazić koja je na kraju nastupila na Europskom prvenstvu u Portugalu. U mlađe kadetskoj reprezentaciji bila je Edita Poljac koja je nastupila u Slovenj Gradecu na neslužbenom Europskom prvenstvu za mlađe kadetkinje (U14). Kompletan klub sa svim selekcijama će 12. i 13. rujna otići u mađarski grad Baju u kojem će nastupiti na tamošnjem turniru, dok svoju premijeru u najboljoj hrvatskoj košarkaškoj lig (A1) Brod na Savi ima 3. listopada kada će na Vijušu gostovati Zadar, a odmah tjedan dana nakon toga i Medveščak koji je u posljednje dvije sezone prvak Hrvatske – rekao nam je trener brodskog prvoligaša Boris Virag.

Inače košarkašicama Broda na Savi priključila se i dosadašnja prvotimka ŽKK Livna Josipa Bolotin koja je dogovorila suradnju s hrvatskim prvoligašem, ekipom Brod na Savi. Prema riječima trenerka ŽKK Livno Slavka Krište Josipa će od sljedeće sezone igrati najjaču košarkašku ligu u Hrvatskoj.

– Josipa je sedam godina nastupala za ŽKK Livno i osvojila mnogobrojne trofeje i medalje. Sada, kao najstarija u klubu, nakon završene srednje škole, sreću će potražiti u profesionalnoj košarci s kojom će paralelno i studirati. Slavonski Brod idealno je okruženje za nastavak edukacije i košarkaške karijere pogotovo što tu ekipu vodi Boris Virag, vrhunski stručnjak, koji je u dvije godine za redom osvojio mlađekadetsko prvenstvo Hrvatske s ekipom Croatia 2006 iz Zagreba – rekao nam je trener ŽKK Livno Slavko Krišto.

Još detaljnije o početku priprema novih prvoligašica iz Slavonskog Broda možete pročitati ovdje.

Foto: Josipa Bolotin – iz Livna u Slavonski Brod /fb