Kornelija Kvesić dobila brončanu ploču na Korzu u Slavonskom Brodu

Treba skinuti kapu Gradu Slavonskom Brodu i odati mu priznanje i čast na načinu kako vodi računa o svojim sportašima koji su mu pronijeli ime diljem Hrvatske, Europe i svijeta. Naime, slavonskobrodski Korzo od jučer je bogatiji za dvije brončane ploče posvećene uspješnim brodskim sportašicama – košarkašici Korneliji Kvesić i rukometašici Ani Titlić. Kornelija Kvesić je istaknuta hrvatska košarkašica, osvajačica srebrnih medalja s Europskog košarkaškog prvenstva 1987. godine, Olimpijskih igara 1988. godine te sa Svjetskog košarkaškog prvenstva 1990. godine.

Svečanom otkrivanju brončanih ploča nazočio je i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. Ana Titlić i Kornelija Kvesić ovom su prilikom zahvalile Gradu Slavonskom Brodu na postavljenim brončanim pločama i iskazale kako je ovaj čin najveći događaj u životu jednog sportaša. Nove brončane ploče na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu  trajan su podsjetnik na sjajne sportske uspjehe hrvatskih reprezentativki Kornelije Kvesić i Ane Titlić, ali i motivacija mladim brodskim sportašima da se bave sportom, da budu ustrajni u tome i da postižu sjajne sportske rezultate te ime i slavu ovog slavonskog grada pronose svijetom. Hrvatska košarkaška reprezentativka Kornelija Kvesić, ponosna na ovaj događaj, ekskluzivno za naš portal je izjavila:

  • Za svakog sportaša ovo je jedno veliko priznanje. Ponosim se svojom dugom i uspješnom sportskom karijerom. Put od prvih košarkaških koraka do postavljanja spomen bronče ploče bio je dug i pun lijepih uspomena. Osvojila sam puno medalja i kroz sportsku karijeru proglašavana najboljom igračicom. Međutim, osjećaji koje sam doživjela na ovaj dan su neopisivi. Ponosna sam što mi je priznanje odao moj Grad Slavonski Brod. Velika zahvala mojim suigračicama i trenerima koji su kroz moj sportski put također utkali dio sebe u ostvarenje ovog velikog uspjeha. Nadam se da će ovo priznanje biti velika motivacija i poticaj mladim naraštajima za bavljenjem sportom. Jedino što želim poručiti budućim generacijama je, živite svoj san, jer svaki san je ostvariv.
Brončana ploča na Korzu u Slavonskom Brodu sve govori o sportskim uspjesima Kornelije Kvesić/Snimio: Igor Safundžić

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Kornelija Kvesić na ceremoniji otkrivanja brončane ploče u spomen njoj i njenim vrhunskim sportskim rezultataima/ Snimio: Igor Safundžić