Korana Longin među 25 najboljih košarkašica koje su igrale u Španjolskoj

Priznat ćete da ništa nema ljepše nego kad neka osoba svojim djelovanjem ostavi pozitivne tragove u nekoj sredini. Čini se da su opet ti sportski tragovi, zbog svjetske popularnosti sporta, nekako najvidljiviji, najcjenjeniji… Eto upravo to dogodilo se našoj nekadašnjoj vrhunskoj košarkašici Korani Longin koju su u Španjolskoj svrstali među 25 najboljih stranih košarkašica koje su igrale košarku u Španjolskoj. Naime, uoči početka sezone 2019/2020 Španjolci su se kroz pero Javiera Ortiza Pereza (Endesa Basket Lover) prisjetili najboljih u popularnoj igri pod obručevima.

“Šteta što je ova košarkašica (1.94) igrala samo nekoliko sezona ovdje, na Universitariju (od 2000. do 2002.) – pišu Španjolci. Bez velikih napora dominirala je u utakmicama i postizala nevjerojatne brojke (17.3 poena i 7.7 skokova). Godinama je sjajan simbol hrvatske košarke.”

A Korana Longin, danas članica Stručnog savjeta za hrvatsku žensku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza, ekskluzivno za naš portal na pitanje kako s odmakom danas gleda na to priznanje i što joj znači rekla je: “Pa ne znam, u svakom slučaju sam počašćena što su me u prvom redu uvrstili među ovakva imena jer su to onako u košarkaskom smislu baš prave “igračine”. Igrala sam u Barceloni i iz tog razdoblja nosim jako lijepe uspomene. Španjolska je zemlja košarke i bio je pravi gušt igrati tamo, pogotovo za ekipu kao što je Barcelona koja je jedna od velikana španjolskog sporta uopće.”

Lijep i neizbrisiv trag. Neprocjenjiva vrijednost koju nikakvo vrijeme ne može izbrisati. Čestitamo, Korana!

Tihomir Begić