Konačno pobjeda kadetkinja, za A Diviziju Hrvatskoj treba pobjeda i protiv Belgije

Konačno pobjeda kadetkinja Hrvatske na Europskom prvenstvu u Kaunasu. Pobjeda koju bismo nazvali prvi korak, i to uspješan, prema ostanku u A Diviziji. Konačno, rekli bismo, ali za ostanak u najboljoj kadetskoj europskoj diviziji treba uspješan dvokorak – znači pobjeda i protiv Belgije protiv koje sutra igraju odlučujuću utakmicu s početkom u 15.45 sati.

Nizozemska – Hrvatska 54:58 (16:12, 11:15, 17:14, 10:17)

  • Hrvatska: Vunić 0, Laljek -, Poljac 0, Muhl 11, Šijaković 2, Hitrec 0, Lokica 4, Jurič 18, Žaja 4, Ostojić 10, Pavić 5, Tabula 4. Trenerica: Marija Kovač Mijač, pomoćnik Toni Matešić

Tek u šestoj utakmici kadetkinje Hrvatske osjetile su slast pobjede. I to pobjede koja je otvorila mogućnost da Hrvatska ipak ostane u najboljoj europskoj diviziji. U prvoj europskoj kadetskoj reprezentativnoj ligi. Hoće li uspjeti ili ne znat ćemo nakon sutrašnje utakmice protiv Belgije. Pobjeda ih ostavlja u A Diviziji, a poraz baca u B Diviziju ili drugu europsku ligu. Utakmica protiv Nizozemske bila je vrlo neizvjesna. Poluvrijeme je završilo  neriješeno 27:27, a odlučujući dio utakmice bio je njen finiš,. odnosno egal završnica u kojoj su kadetkinje Hrvatske pokazale više smirenosti i odvažnosti. Zaigrale su čvršću i bolju obranu, a u napadu su poentirale Iva Pavić i Marta Ostojić. Najbolju partiju u pobjedi nad Nizozemskoj, sudeći po valorizaciji odigrale su Petra Jurič (24),  Hana Muhl (15), Marta Ostojić (14) i Nika Lokica (10). Sutra je dan D i vjerujemo kako su naše kadetkinje svjesne važnosti utakmice te da će mentalno, fizički i taktički biti sposobne ostvariti i tu pobjedu proti Belgije te Hrvatskoj osigurati i dogodine A Diviziju.

Foto: Radost naših kadetkinja poslije pobjede nad Nizozemskom /fiba.com