Konačno kraj

Hrvatska je neslavno završila svoj nastup u drugom krugu EuroBasketa 2015 sa sva tri poraza. Najprije minus 43 protiv Španjolske, potom minus 19 protiv Litve i na koncu minus 22 koša razlike protiv Slovakinja na oproštajci od EuroBasketa 2015.

Slovačka – Hrvatska 84:62 (26:16, 21:9, 18:24, 19:13)

  • Slovačka: Baburova 0, Tetemondová 0, Vynuchalova 0, Hruscáková 8, Páleníková 2, Bálintová 29, Kissová 8,  Jurcenkova 8, Janoscíková 2,  Krc-Turbova 4, Toliver 23.
  • Hrvatska: Ivezić -, Borović 8, Miloglav 6, Ciglar -, Begić 2, Slišković 16, Mazić 2, Ivanković 13, Tikvić 10, Džankić 5, Todorić -.

Što reći na kraju? Možda – najbolje je što se sve završilo. Kukati ne vrijedi, a veliki peh nas je pratio od prve minute na ovom europskom prvenstvu kad se ozljedila naša ključna košarkašica Jelena Ivezić, kapetanica, potom Iva Todorić, a danas nije igrala ni Iva Ciglar. Mirna Mazić je morala ranije napustiti igru zbog nezgodnog udarca što ga je primila u lice. O ozljedama prije odlaska na EuroBasket nećemo. Sve se već zna. Od dvadeset ekipa koje su sudjelovale biti dvanaesti i nije neuspjeh. I danas je najbolja bila Iva Slišković, naša najbolja košarkašica na EuroBasketu, i Luca Ivanković te Ivana Tikvić. Sve tri su imale dvoznamenkastu realizaciju. Komentar nastupa naših košarkašica ostavit ćemo za malo kasnije, kad se glave ohlade, a do tada uživajmo u utakmicama osam najboljih reprezentacija Europe sve tamo do finala. I učimo kako se igra košarka. Parovi četvrtfinala su:

  • Turska – Srbija
  • Litva – Bjelorusija
  • Španjolska – Crna Gora i
  • Francuska – Rusija.

Foto: Detalj s današnje utakmice Slovačka – Hrvatska / fibaeurope.com