Konačno i U20 Hrvatska na europskom prvenstvu

Hrvatska juniorska reprezentacija sa trenerima Goranom Šućurovićem i Tomislavom Perkoviće na EP u Portugalu 2014.

FIBA Europe je u Munchenu u petak, 22. siječnja 2016. godine, održala ždrijeb za europska prvenstva za mlađe kategorije. Od ove godine, uz dosadašnje kadetkinje i juniorke,  Hrvatska ima i U20 reprezentaciju što je važno za sustavan rad i razvitak hrvatske ženske košarke, sudjelovanje naših najboljih košarkašica na velikim natjecanjima i njihovu afirmaciju. Ovo je jedan veliki plus za sve one u novom sazivu HKS-a koji brinu za žensku košarku za razliku od prošlog koji je imao fenomenalan uzrast U20 ali ga unatoč tome nije uključio u europska reprezentativna natjecanja.

U16U16 Hrvatske kadetkinje (Divizija A) će od 6. do 14. kolovoza u talijanskim Udinama igrati u skupini D zajedno sa Švedskom, Francuskom i Slovačkom.

U18 Juniorke Hrvatske će se svoju europsku smotru (Divizija A) odigrati u susjednoj Mađarskoj, točnije u Sopronu od 23. do 31. srpnja. Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno sa Slovenijom, Francuskom i domaćinom Mađarskom.

U20 selekcija Hrvatske započinje svoje natjecanje u Diviziji B koje će se održati u Podgorici (Crna Gora) od 9. do 17. srpnja. Hrvatska je u skupini B zajedno sa Rumunjskom, Bugarskom i Bjelorusijom.

 

U18

U20Foto: Hrvatska juniorska reprezentacija sa trenerima Goranom Šućurovićem i Tomislavom Perkoviće na EP u Portugalu 2014. /fibaeurope.com